Vinska klet Prus

Opis ponudbe

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Tri generacije pod eno streho simboliziramo vinogradniško tradicijo družine.

Grozdje za naša vina zori v vinskih goricah Krmačina, Repica, Vidošiči, Kamenica in na ostalih sončnih belokranjskih legah, kjer pogled sega vse do cerkve sv. Ane v Vidošičih in sv. Lovrenca na Vivodini, ki je že onkraj slovenske meje.

Pri nas nenehno iščemo načine in postopke, kako izboljšati doseženo. Kajti če kje velja pravilo, da se človek uči do svoje smrti, to prav gotovo drži pri vinogradništvu in vinarstvu.

Na Prusovi kmetiji dajemo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujemo vse kategorije vin: od penine do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi našo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja. Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera smo prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma in mednarodnih ocenjevanjih v tujini.

Kakovostna vina:

Vrhunska vina rednih trgatev:

Penine:

Vina posebne kakovosti – Predikatna vina:

Naravna posebna vina – Vina iz sušenega grozdja:

Pri nas si gostje lahko po predhodnem naročilu ob predstavitvi kmetije ogledajo staro klet in vse prostore v novi vinski kleti. Nato sledi vodena degustacija vrhunskih vin ob belokranjski pogači in narezku ali le ob pogači.

Vina pri degustaciji so razvrščena od suhih belih in rdečih do sladkih vin, vključno s predikati in posebnimi vini. Glede na število obiskovalcev kleti se lahko odločate za različne načine izvedbe in cene degustacij.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke