V hiši frankinje je bilo veselo

Pri Kerinovih v Hiši frankinje je bilo v soboto 2.10.2021 veselo, saj so letošnjo trgatev zaključili z obiranjem modre frankinje vrhunske kakovosti. Ob tej priložnosti se jim je na trgatvi pridružila 24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, evropski poslanec Franc Bogovič s kolegi iz evropskega parlamenta in ansambel Posavski veseljaki, s katerimi so pred leti sodelovali pri glasbenem projektu Pijte modro frankinjo.

Po trgatvi so Kerinovi pripravili kratek kulturni program, ki so ga s pesmijo popestrili Posavski veseljaki, z recitalom Pavčkove in Gregorčičeve pesmi pa Simon Kerin. Program je povezovala Sergeja Bogovič.

Na koncu so si trgači zaslužili pravo vinogradniško malico, pokušino prvih moštov letošnjega letnika ter šampiona leta 2012, modro frankinjo letnik 2011 iz arhive.

Kerinovi sicer obdelujejo 30 000 trt na 6 ha. Glavna sorta je Frankinja, iz katere pridelujejo 8 različnih vin, med njimi tudi posebnost – belo frankinjo. Poleg Frankinje, pa v vinogradih rastejo še Kraljevina, Žametovka, Laški rizling, Sivi pinot, Kerner in Chardonay.

Za vso nesebično pomoč so se Kerinovi iz srca zahvalili vsem prijateljem, ki skozi celo leto, še posebej pa v trgatvi, z veseljem pomagajo in brez katerih sami tako velikega dela ne bi mogli opraviti.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke