Koktajl meseca avgusta: GIRONIJA (Aleksander Malbašić)

misc1

Koktajl meseca avgusta na portalu Gastrogurman se imenuje GIRONIJA, pripravil pa nam ga je barman Aleksander Malbašić.

 

Predstavitev cocktaila
Navdih za tale poletni cocktail je bil definitivno domač sirup iz aronije, ki ga je “ZMIKSALA” moja mama. Odločil sem se da ga skombiniram z ginom, limoninim sokom, tonikom in bitterjem.

Sam cocktail je zelo osvežilen in primeren za vroče avgustovske popoldneve in noči. Za glavni spirit sem uporabil gin ker je trenutno v Sloveniji definitivno najbolj priljubljen spirit. Da pa se v mesecu avgustu nebo pil samo G&T sem pripravil sledečo recepturo:

• 50 ml hendrick`s gin
• 15 ml domač sirup aronije
• 30 ml svež limonin sok
• 100 ml thomas henry tonic
• 1 dash the bitter truth

Priprava: 
v shaker zlijemo gin, limonin sok, domač sirup aronije in bitter, dodamo led in vse skupaj zapremo in pretresemo. Napolnimo kozarec (long drink) z ledom (kocke) in prelijemo z dobljeno vsebino. Nato dolijemo še tonic. Za dekoracijo uporabimo kalup iz ledu, limonin twist in sveže aronije. Cocktail je lahko postrežen z slamicami ali mešalno palčko.
 
Nekaj besed o meni:
Sem Aleksander Malbašić, z barmanstvom sem se srečal pred približno štirimi leti. V parku so fantje trenirali “flair” torej atraktivno mešanje. Takoj, ko sem to zagledal sem vedel, da je to tisto kar si želim početi. Vedno sem bil bolj pristaš atraktivnega mešanja, vendar vzporedno s tem me je začela zanimati tudi klasika. Tako da zadnji dve leti se posvečam obem stranem. Trenutno delam in živim v Ljubljani kjer imamo tudi prostor za treninge atraktivnega mešanja. Z delom v gostinstvu se srečujem že 10 let in mislim, da bo tako tudi ostalo naprej.
 
 
  
 Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!