Tiffany in Calypso pozdravljata jesenski Teden restavracij

Danes se odpirajo rezervacije za najokusnejši teden te jeseni. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji Teden restavraciji pridružujeta tudi dve Hitovi restavraciji na Goriškem: Perlina restavracija Calypso ter Parkova restavracija Tiffany, kjer bodo gostom ponudili nove kulinarične kreacije iz pridelkov lokalnih dobaviteljev, po sezonskem navdihu.

Organizatorji največje slovenske kulinarične akcije, družba VIVI, so se za jesensko izvedbo »Tedna restavracij« odločili, da v ospredje postavijo vsa prizadevanja gostincev v teh izredno zahtevnih razmerah za slovenski turizem. Slovenija je v letu 2021 nosilka naziva »Evropska gastronomska regija«, poseben poudarek pa je v trenutni situaciji namenjen domačim gostom. Akcija že tradicionalno predstavlja dober razlog za cenovno dostopno odkrivanje kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, po izboru »Šole okusov«. Jesenski »Teden restavracij« bo potekal med 8. in 17. oktobrom, na njem pa sodeluje več kot 90 restavracij in gostiln.

Akciji se že tradicionalno pridružuje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji in brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. Vrhunskost, poleg številnih zadovoljnih gostov, potrjuje tudi »The Plate Michelin« za leti 2020 in 2021 ter izjemne ocene v mednarodnem kulinaričnem vodniku »Gault & Millau«. Calypso je manjša, zelo elegantno urejena restavracija s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje, pod katere se podpisuje chef Dalibor Janačković z ekipo.

Že drugič letos bo Tednu restavracij vrata odprla tudi à la carte restavracija Tiffany v novogoriškem hotelu Park, ki je bila v letošnjem letu deleža prenove, tako v ambinetu kot tudi v ponudbi, ki na krožnikih in v kozarcih gostom prinaša številne lokalne zgodbe, na prepihu primorskih vinorodnih dežel. Kulinarično zgodbo v Parku ustvarja ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Adija Blaška. Zelo doživeta je tu tudi postrežba, ki pomembno soustvarja celovito kulinarično izkušnjo, ki cenijo tudi uveljavljeni kulinarični kritiki, med drugimi tudi tisti iz vodnika »Gault & Millau«.  

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla bodo za jesenski Teden restavracij pripravili pravo kulinarično raziskovanje, v dveh različicah menija z ribjimi in mesnimi kreacijami. Izven predlaganega 3-hodnega menija, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom po naročilu na voljo še sladica. Parkovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz vinorodnih okolišev dežele Primorska, v Perli pa so v priporočeno vinsko spremljavo vključili še druga slovenska in tuja vina. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, za vstop v restavracijo v veljavi ostajajo t. i. PCT pogoji.

Meniji pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo so predstavljeni na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke