Recept s CHEFI – Tadej Jug

Poširan file polenovke, spenjena ribja omaka, čemaževo olje, pomarančni kaviar, ajdove kokice

Receptura

POŠIRANA POLENOVKA

 Sestavine:

  • File polenovke 10 dag
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper
  • Sveži koromač

Priprava:

Polenovki odstranimo kosti in jo začinimo z soljo, poprom ter svežim koromačem. Stisnemo jo v folijo in poširamo prib 40min pri 50C.

SPENJENA RIBJA OMAKA

Sestavine:

  • Ribja osnova 0,5l
  • Rastlinsko olje 0,2l
  • Sol
  • Poper
  • Šetraj

Priprava:

Ribji osnovo segrejemo ter ji enakomerno umešavamo rastlinsko olje ,da dobimo penasto osnovo. Solimo, popramo in dodamo šetraj. Osnovo precedimo v sifon in hranimo na toplem do izdaje.

ČEMAŽEVO OLJE

Sestavine:

  • Svež čemaž 5dag
  • Olivno olje 0,1l

Priprava:

Čemaž skupaj z olivnim oljem katerega smo segreli do 60C zmiksamo in precedimo skozi gazo ali zelo fino cedilo. Hranimo ga na hladnem do izdaje.

POMARANČNI KAVIAR

Sestavine:

  • Pomarančni sok 1dcl
  • Agar agar 0,3g
  • Ratlinsko olje 0,5l

Priprava:

Pomarančni sok segrejemo do 80C ter vanj dobro umešamo agar agar in pazimo na grudice. Rastlinsko olje katero imamo ohlajeno položimo v kozarec ali ozko posodo. Sok enakomerno brizgamo v ohlajeno olje z pomočjo kapalke ali injekcije. Kaviar dobro speremo in postrežemo hladnega.

AJDOVE KOKICE

Sestavine:

  • Ajdova kaša 5dag
  • Olje za cvretje 1l
  • Sol

Priprava:

Ajdovo kašo skuhamo in odcedimo. Položimo jo na peki papir in sušimo v segreti pečici pri 60C. Suho ajdovo kašo ocvremo v vrelem olju ,ki mora imeti vsaj 210C. Kokice solimo in postrežemo.

SERVIRANJE:

V globok serverni krožnik našpricamo ribjo omako ter jo oblijemo z čemaževim oljem. V sredino položimo polenovko ter nanjo ajdo in kaviar.  Krožnik dekoriramo z pomladnim cvetjem.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke