
NASER GASHI iz 'La Ganasche'
Jagodna torta
Sestavine
Slaščičarska krema:
- 420 g mleka
- 100 g sladkorja
- 85 g jajc
- 24 g škroba
- 20 g moke
- 1/2 stroka vanilije.
Biskvit:
- 130 g jajc
- 85 g sladkorja
- 92 g moke
- 8 g masla
Jagodni žele:
- 150 g jagodni pire
- 30 g sladkorja
- 5 g želatine
Priprava

Slaščičarska krema:
Kremo kuhajte še najmanj 4 minute od trenutka dalje, ko začne vreti. Kuhano kremo odstranite iz štedilnika in ji dodajte še 55 g masla in 7 g želatine. Pustite da se ohladi, nato jo zmehčajte in ji vmešajte 120 g stepene smetane.
Biskvit:
Skupaj stepemo sladkor in jajca, dodamo maslo in na koncu moko. Pečemo na 190°C cca 10 minut.
Jagodni žele:
Segrejemo jagodni pire s sladkorjem in mu dodamo želatino.
Dekoracija:
500 g jagod
Postopek:
Obroč postavite na podlago. Biskvit prerežite na polovici ter eno položite na dno obroča. Namočite jo s sladko vodo. Jagode prerežete na pol in z njimi obložite obod obroča. Dodajte polovico kreme. Preostale jagode narežite na manjše kocke in dodajte v kremo. Sledi druga polovica biskvita, namočenega s sladko vodo ter zaključite s preostankom slaščičarske kreme.
Torto ohladite v hladilniku, nato jo prelijte z jagodnim želejem ter jo zopet postavite na hladno za najmanj 4 ure.
Dober tek!

Naser Gashi
Kulinarični mojster, slaščičar francoske šole Naser Gashi nam je posredoval recept za jagodno torto, ki navdušuje že na prvi pogled.