Recept strokovnjaka – Naser Gashi

NASER GASHI iz 'La Ganasche'

Jagodna torta

Sestavine

Slaščičarska krema:

  • 420 g  mleka
  • 100 g  sladkorja
  • 85 g  jajc
  • 24 g  škroba
  • 20 g  moke
  • 1/2 stroka vanilije.

Biskvit:

  • 130 g jajc
  • 85 g sladkorja
  • 92 g moke
  • 8 g masla

Jagodni žele:

  • 150 g  jagodni pire
  • 30 g  sladkorja
  • 5 g  želatine

Priprava

Slaščičarska krema:
Kremo kuhajte še najmanj 4 minute od trenutka dalje, ko začne vreti. Kuhano kremo odstranite iz štedilnika in ji dodajte še 55 g masla in 7 g želatine. Pustite da se ohladi, nato jo zmehčajte in ji vmešajte 120 g stepene smetane.

Biskvit:
Skupaj stepemo sladkor in jajca, dodamo maslo in na koncu moko. Pečemo na 190°C cca 10 minut.

Jagodni žele:
Segrejemo jagodni pire s sladkorjem in mu dodamo želatino.

Dekoracija:
500 g  jagod

Postopek:
Obroč postavite na podlago. Biskvit prerežite na polovici ter eno položite na dno obroča. Namočite jo s sladko vodo. Jagode prerežete na pol in z njimi obložite obod obroča. Dodajte polovico kreme. Preostale jagode narežite na manjše kocke in dodajte v kremo. Sledi druga polovica biskvita, namočenega s sladko vodo ter zaključite s preostankom slaščičarske kreme.

Torto ohladite v hladilniku, nato jo prelijte z jagodnim želejem ter jo zopet postavite na hladno za najmanj 4 ure.

Dober tek!

Naser Gashi

Kulinarični mojster, slaščičar francoske šole Naser Gashi nam je posredoval recept za jagodno torto, ki navdušuje že na prvi pogled.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke