Recept s CHEFI – Zoran Stopinšek

MEDENA POTREBUŠEVINA ...

Medena potrebuševina z malinovo omako, sladkim krompirjem s semeni, špinačno kruhovim cmokom, pomladno zelenjavo in čebulno marmelado

Receptura

Sestavine:

  • 1 kg svinjske potrebuševine s kožo
  • 200 g rjavih šampinjonov
  • 125 g malin
  • 5 strokov česna
  • 10 koriandrovih semen
  • 5 zrn črnega popra
  • sol
  • timijan
  • rožmarin
  • limonina lupina
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 4 žlice medu
  • 4 žlice olja

Priprava:

Iz začimb in limonine lupine si pripravimo mešanico v terilniku, s katero natremo meso. Nato damo meso v vrečko in vakumiramo. V loncu segrejemo vodo na 65 ̊ C in meso postavimo v pekač, ki ga nato damo v pečico na enako temperaturo po sous vide metodi za 12 ur. Po končanem kuhanju vzamemo meso iz vakuma in na koži  naredimo z nožem mrežo ter namažemo z medom. Meso nato 10 minut zapečemo do zlato rjave skorjice v vroči pečici.

Rjave gobe prepražimo in dodamo sveže maline, dodamo mesno osnovo ter kuhamo. Vse skupaj s paličnim mešalnikom spasiramo in naredimo omako.   

Čebulna marmelada:

  • 4 velike rjave čebule
  • 4 žlice sladkorja
  • 5 žlic olivnega olja
  • 3 dl rdečega vina
  • 3 žlice vinskega kisa
  • žlička soli

Na karameli prepražimo čebulo, jo prelijemo z vinom in kisom ter počasi kuhamo do marmeladne gostote.

Pražen sladki krompir:

  • 300 g sladkega krompirja
  • 30 g zaseke
  • 2 čebuli
  • 2 žlici mletih bučnih semen
  • 2 žlici olivnega olja
  • muškatni orešček

Krompir skuhamo, olupimo in na zaseki prepražimo čebulo ter bučna semena. Dodamo krompir in olje ter začinimo.

Kruhov cmok s špinačo:

  • 6 rezin starega kruha
  • 80 g čebule
  • 1-2 žlici masla ali olja
  • 2 jajci
  • skodelica mleka
  • 1 žlica svežega peteršilja
  • 80 g sveže špinače
  • drobtine
  • sol

Na maščobi popečemo sesekljano čebulo. Na kocke narezan kruh damo v posodo in prelijemo z mlačnim mlekom in razžvrkljanimi jajci. Dodamo peteršilj in posolimo, rahlo premešamo in pustimo, da se tekočina vpije. Z rokami oblikujemo cmoke. Mlado špinačo poparimo in ovijemo okoli cmokov nato pa vse ovijemo v pvc folijo. Skuhamo jih v osoljeni vodi.

Dober tek.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke