Recept s CHEFI – Žan Bukovnik

KAPESANTA NA DIMLJENEM OLJU, GRAHOV PIRE S TARTUFI, ŠKAMPOVA KREMA, PERLE ČRNEGA TARTUFA

Receptura

Postopek (2 osebi)

Grahov pire:
Potrebujemo cca 300g zmrzjenega graha katerega skuhamo v slanem kropu. Ko je grah kuhan ga zmiksamo v blenderju kateremu dodamo 100g masla, ter olje belega tartufa (po okusu) in vse skupaj začinimo s soljo, česnom in poprom.

Škampova krema:
Potrebujemo cca 10 škampovih repkov, katere opražimo na ponvici v kateri smo spražili en strok česna. Vse skupaj začinimo in zalijemo z belim vinom. Ko vino izpari damo škampove repke v blender. Dodamo malo smetane za kuhanje in vse skupaj zmiksamo v kremo.

Kapesanta:
Potrebujemo 4 kapesante, katere očistimo.
V ponev dodamo malo dimljenega olja, jaz osebno uporabljam olja JENKO, ki so res prvokakovostna. Lepo zapečemo na obeh straneh. Imeti morajo lepo skorjico, meso znotraj pa mora biti steklenega videza. Začinimo po okusu.

Perle črnega tartufa:
Tartufato ocedimo in zmiksamo, vse skupaj damo v kozico, dodamo 5g agar agar, ter zavrejemo.
Maso ki jo dobimo nabrizgamo v injekcijo, katero po kapljicah spuščamo v zelo hladno olje. Perle precedimo in jih operemo z mrzlo vodo.

Vse skupaj serviramo, za piko na i pa dodamo še grahove kalčke.

Dober tek.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke