Recept s CHEFI – Vlado Novoselec

File brancina na posteljici iz osončnika z pirejem gomolja zelene in gamberi

Receptura

Sestavine za 4 osebe:

  • Sveži brancin 800 g
  • Gamberi 8 kom
  • Osončnik 350 g
  • Gomolj zelene 300 g
  • Maskarpone 70 g
  • Pinjole 50 g
  • Sipino črnilo 5 g
  • Češnjev paradižnik za dekoracijo
  • Oljčno olje
  • Maslo
  • Sol
  • Beli poper

Priprava:

Brancina očistimo in filiramo ter porcioniramo štiri enaka fileja posolimo in pečemo v teflonski ponvi pokrito z folijo 4-5minit ( ne obračamo)

Gamberi:

Gambere oluščimo in povlečemo nitko na hrbtni strani na hitro popečemo na maslu in odstavimo da nisi prepečeni glave in olupke prišparamo za omako

Omaka:

Glave in olupke gamberov prepražimo ter zalijemo z ribjo osnovo in šilce vina presedimo, omako reduciramo in zgostimo z hladnim maslom

Osončnik:

Osončnik (morski špargelj) potrgano samo mehke vršičke blanširamo v vreli vodi 1 – 1,5 minute (vodo ne solimo ker je osončnik krepko slan) ohladimo v ledeni vodi. Sotiramo na maslu in damo na krožnik, eno tretino prišparamo za kremo.

Krema iz osončnika:

Osončnik dam v blender dodamo pinjole, maskarpone ter oljčno olje dodamo bel poper naredimo gladko kremo

Pire iz gomolja zelene:

Gomolj olupimo narežemo in skuhamo do mehkega piriramo in prepasiramo čez gosto cedilo dodamo maslo, po želji tudi maskarpone. Češnjev paradižnik porežemo kožico v križ pokapamo z oljčnim oljem in ga v pečici pri 180 stopinjah pečemo 5-6 minut.

Sipinina mrežica

  • Moka 10 g
  • Voda 80 g
  • Olje 20 g
  • Sipino črnilo 5 g 

Priprava:

Vse sestavine zmešamo skupaj v tekočo maso in jo na teflonski ponvi na srednjem ognju spečemo kot palačinko (ne obračamo)

Dober tek.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke