Recept s CHEFI – Sara Rutar

POLETNI ROASTBEEF

Receptura

Roastbeef, dimljena majoneza, pire buče in hrustljave redkvice

Sestavine za 2 osebi:

Meso

  • 2 medaljona roastbeefa 
  • dimljeno oljčno olje (Jenko)
  • rožmarin 
  • strok česna

Bučni pire

  • 1 manjša hokaido buča
  • maslo
  • sol 
  • poper
  • česen 
  • timijan
  • oljčno olje

Omaka

  • 200 g šampinjonov
  • 100 g tartufate
  • strok česna
  • oljčno olje

Redkvice 

  • pest malin 
  • 1 dcl belega balzamičnega kisa 
  • 1 dcl vode
  • 50 g sladkor

Dimljena majoneza

  • 2 rumenjaka
  • sol
  • polovica limone (sok)
  • 1 zlička gorčice
  • 50 ml dimljenega olja (Jenko)
  • 150 ml oljčnega olja

Jam iz malin in refoška

  • 500 ml refoška
  • 300 g malin 
  • sol

Postopek:

1. MESO

Meso narežemo na željeno obliko , debeline 2cm in jih dan ali dva pred peko mariniramo v dimljenem oljčnem olju dodamo zdrobljen strok česna, vejico rožmarina in damo v hladilnik. Meso pečemo na močnem ognju – žar ali v ponvi, če želimo lepo rožnato sredico (medium) , meso pečemo na vsaki strani 2 minuti in ga odstavimo na desko da počiva vsaj 3 minutke. Posolimo ga na koncu.

Pred serviranjem ga prerežemo na pol

2. Pire 

Bučo izdolbemo in olupimo, meso buče narežemo na manjše koščke. V ponev dodamo meso buče, pretlačen strok česna, timijan in oljčno olje. Dušimo na nizki temperaturi , sol in poper lahko dodamo na koncu. Spasiramo z paličnim mešalnikom, postopomo dodamo nekaj stopljenega masla in seveda začinimo.

3. Omaka

Česen nasekljamo in popražimo na olivnem olju, dodamo narezane gobe in jih na hitro podušimo, dodamo tartufato in po potrebi solimo.

4. Redkvice

V posodi zavremo vodo, kis, sladkor in maline. Nato v vrelo tekočino dodamo narezane redkvice ki jih kuhamo 10 minut. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Redkvice lahko tudi shranimo v hladilniku za naslednjič

5. Majoneza

V posodo damo rumenjake, limonin sok, sol, gorčico in nekaj olja ter z paličnim mešalnikom miksamo, postopoma dodajamo oljčno olje dokler ne dobimo goste majoneze.

6. Jam iz malin in refoška

Maline in refošk damo v posodo in zavremo, nato reduciramo 30 minut oziroma dokler ne dobimo goste tekočine, ki jo spasiramo in precedimo ter nekoliko posolimo… serviramo hladno ( gosta omaka ) 

Dober tek.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke