Recept s CHEFI – Jan Gomboc

JAGNJEČJE KRONE V PISTACIJINI SRAJČKI NA KORENČKOVEM PIREJU Z GLAZIRANO PESO

Receptura

Jagnječja rebra (4 porcije):

  • 800g jagnječih reber
  • Česen
  • Vejica Rožmarina
  • Sol
  • Limonin poper

Jagnječja rebra začinimo z limoninim poprom ter soljo po okusu in jih natremo s strtim česnom ter vejico rožmarina. Vse skupaj vakumiramo in skuhamo sous vide po želji. Rebra opečemo z vseh strani in povaljamo po pripravljeni masi za pistacijino srajčko.

Pistacijna srajčka:

  • Pistacija
  • Pinjole
  • Peteršilj
  • Drobtine

Vse sestavine zmešamo skupaj in zmeljemo dokler ne dobimo fine mase.

Korenčkov pire:

  • 400g korenja
  • 300g masla
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje

Korenje operemo, zrežemo na manjše kose in ga kuhamo do mehkega, začinimo po okusu s poprom in soljo, prelijemo z olivnim oljem in pečemo na 180 stopinjah 20 minut, oziroma dokler ni lepo zapečen. Korenje skupaj z maslom zmiksamo s paličnim mešalnikom da dobimo pire.

Glazirana pesa:

  • 4 manjse pese
  • Sol
  • Lovor
  • Muškatni orešček
  • Med

Peso dobro operemo in jo skuhamo do mehkega s ščepcem muškatnega oreščka in lovorjevim listom. Nato jo odcedimo narežemo na krhlje in pečemo v pečici 20minut na 180 stopinjah. Še vroco prelijemo z medom in postavimo nazaj v pečico toliko da glazira.

Postavitev:

Korenčkov pire namažemo z žlico po krožniku, jagnječja rebra s kostmi prekrižamo in položimo na sredino krožnika. Glazirano peso dekorativno postavimo po krožniku in potresemo z mikrozelišči.

Dober tek.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke