Recept s CHEFI – Erik Črnigoj

VALENTINOVA SLADICA

Receptura

BAVARSKA KREMA Z MALINO, MANDLJEVIM DROBLJENCEM MLEKA IN SOLI , JOGURTOVIM SPONGE BISKVIT

BAVARSKA KREMA

  • 1liter mleka
  • 10 rumenjakov
  • 200g sladkorja
  • 1 vaniljin strok
  • 20g želatine
  • 1kg stepene smetane
  • 50g vaniljin sladkor

skoraj vse mleko zavremo z vaniljo in sladkorjem, v posodici zmešamo rumenjake in ostanek mleka. stresemo v vroče mleko in mešamo do 82 stopinj…. ohladimo. med ohlajanjem dodamo namočeno želatino. na koncu primešamo stepeno smetano. 

MALINOV GEL

  • 1kg pireja maline
  • 200g sladkor
  • 4g agar agar

vse surovine zavremo, ohladimo in zmiksamo v gladko svetlečo gel strukturo

JOGURT SPONGE

  • 400 g beljaki
  • 60 g sladkor Beli kristal
  • 110 g jogurt
  • 120 g Mandljeve moke
  • 75 g moka T500
  • 5 g Citronska kislina

VSE SESTAVINE ZMIKSAMO SKUPAJ V TERMOMIXERJU, PRECEDIMO, DAMO V SIFON. NAPOLNIMO Z 2 BOMBULAMA TER PUSTIMO 30 MINUT POČIVATI. MASO NABRIZGAMO V LONČEK IN PEČEMO 30 SEKUND NA FULL PR0GRAMU MIKROVALOVKE

DROBLJENEC MLEKA, MANDLJEV  IN SOLI

  • 200 g Mleko v prahu
  • 200 g moka T500
  • 200g mandljev
  • 300 g maslo
  • 50 g sladkor Beli kristal
  • 10 g soli
  • 1 g Bele barve

MASLO ZMEHČAMO IN UMEŠAMO OSTALE SUROVINE… DAMO POČIVATI V HLADILNIK TER PO 30 MINUTAH LEPO NARIBAMO NA PEKI PAPIR..PEČEMO 10 DO 15 MINUT NA 160 STOPINJ ODVISNO OD PEČI

BISKVIT Z MANDLJI IN MEDOM

  • 8 kom jajca
  • 300 g Mandelj moka
  • 100 g moka T500
  • 80 g masla
  • 270 g beljakov
  • 400 g sladkor Kristal beli
  • 100 g med

MANDLJE IN MOKO PRESEJMO SKUPAJ. BELJAKE IN SLADKOR STEPAMO V SNEG. MASLO RAZTOPIMO SKUPAJ Z MEDOM, DODAMO RUMENJAKE. VSE SESTAVINE NARAHLO ZMEŠAMO SKUPAJ, NAMAŽEMO NA PEKI PAPIR TER PEČEMO 6 MINUT NA 200 STOPINJ

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke