Recept s CHEFI – Erik Črnigoj

ČOKOLADNA FANTAZIJA

Receptura

CRÈME BRULE

  • 125 ml mleka
  • 375 ml smetane
  • 4 rumenjake
  • 100 g sladkorja
  • Pol stroka vanilije

Sladkor, vaniljo in mleko zavremo. Smetano in rumenjake premešamo. Vse skupaj nato zmešamo skupaj ter kuhamo do 83 stopinj oz da se masa zgosti. Med kuhanjem vedno mešamo s kuhalico

MALINOV SORBET

  • 400 g pireja malin
  • 100 g sladkorja
  • Sok limone
  • Noževa konica čilija

Pire zavremo da razstopimo sladkor, dodamo čili ter sok limone. Vse skupaj stresemo v posodo in damo v zamrzovalnik. Vsake 30minut maso premešamo.

MALINOVA OMAKA

  • 200 g malinovega pireja
  • 50 g sladkorja
  • Mala žlička škroba

Vse skupaj zmešamo in kuhamo do vretja.

DROBLJENEC Z LEŠNIKI

  • 100 g sladkorja
  • 100 g lešnikov
  • 120 g moke
  • 100 g masla

Sladkor in lešnike karameliziramo do svetlega karamela, ohladimo in zmixamo v moko.

Lešnikovi moki primešamo zmehčano maslo in moko. Nadrobimo na peki papir in pečemo 15 minut na 170. Umes med peko droblejnec premešamo.

ČOKOLADNI MOUSSE

  • 200 g smetane
  • 200 g čokolade
  • 250 g stepene smetane

Smetano zavremo in prelijemo čez čokolado da dobimo ganache. V ganache primešamo stepeno smetano.

Sladico poljubno sestavimo, lahko kot restavracijsko sladico ali sladico v kozarcu.

Za dekoracijo uporabimo sveže maline, meto in čokoladni okrasek.

ČOKOLADNI M0USSE S CRÈME BRULE, MALINOV SORBET
IN DROBLJENEC S KARAMELIZIRANIMI LEŠNIKI

Erik Črnigoj je vodja slaščičarne v novogoriški Perli, kjer vodi slaščičarno z 12 slaščičarji, s katerimi so pripravili sladico za 8. marec.

Je član slovenske kuharske reprezentance, dobitnik številnih odličij doma in v tujini. Velja izpostavit bron na svetovnem kuharskem prvenstvu v Luxemburgu in bron na kuharski olimpijadi v Erfurtu, ter trak kakovosti na zadnjem gostinsko turističnem zboru v Ljubljani.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke