Tekmovanje barmanov Vrhnika 2021

Po lansko letnem odmoru, (zaradi nastale Covid19 situacije) so se barmani zopet zbrali na Vrhniki, na tekmovanju za 22. Pokal Argonavtov-FRUCTAL TROPHY 2021. Zbralo se je 12 profesionalnih barmanov iz Slovenije. Za člane Društva barmanov Slovenije, je bilo to že drugo tekmovanje po vrsti, v sklopu za izbor tekmovalca na SP, ki bo naslednje leto na Kubi. Barmani so tekmovali v dveh kategorijah, v kategoriji Cooler za naziv NAJ GIN-TONIC
SLOVENIJE 2021, (Perfect Monologue & Dialogue G&T) in v kategoriji klasičnih dolgih mešanih barskih pijačah ( Long Drink).
Pokrovitelji tekmovanja so bili podjetje FRUCTAL d.o.o., iz Ajdovščine, ki je že desetletja tudi eden glavnih pokroviteljev Društva barmanov Slovenije, ZIC Vrhnika in Občina Vrhnika. Priznanja in nagrade najboljšim barmanom, je podelila podžupanja Občine Vrhnika, gospa Bernarda Kropf. NAJ GIN-TONIC SLOVENIJE 2021, je po izboru strokovne ocenjevalne komisije pripravila Draga Kepeš, Kavarna Lev, Vrhnika, 2. mesto je osvojila Tatjana Dobnikar, Gostilna Dobnikar, Topol, Medvode, 3. mesto pa Franco Cruder, CF PARTY, Sežana. V tekmovanju Long Drink Classic je 1. mesto osvojil Edin Halačević, Restavracija Cubis, Šenčur, 2. mesto Tomaž Fartek, Koktajl d.o.o., Mengeš, 3. mesto pa Draga Kepeš, Kavarna Lev, Vrhnika.
Nagrado za strokovni delo je prejel Lovro Vetrih, PIRANHA COCKTAIL BERAU, Maribor. Nagrado FRUCTAL DNA Trophy ( izvirnost in ime koktajla), je prejela Lara Podlesnik, VSŠG Bled, nagrada FRUCTAL Art Deco Trophy, (za naj izvirnejšo dekoracijo) pa je osvojil Benjamin Škafar, Naturhotel Forsthofgut, Avstrija. Skupni zmagovalec 22. Pokala Argonavtov-FRUCTAL TROPHY 2021, je postal Edin Halačević, Restavracija Cubis, Šenčur.
Za pomoč pri pripravi in izvedbi tekmovanja, se zahvaljujem članom DBS, ter pokroviteljem dogodka za podporo in razumevanje. Zahvaljujemo se pokroviteljem barmanskega dogodka: ZIC Vrhnika, Občina Vrhnika, Fructal d.d. iz Ajdovščine, Gostilnica Kašča, Vrhnika, Hotel Mantova in Cvetličarni Jana, Vrhnika.

Cooler / Long Drink
NAJ GIN-TONIC SLOVENIJE 2021
Draga Kepeš, Kavarna Lev, Vrhnika
Monologue Perfect Day
 • 4,0 cl Monologue Gin – Fructal
 • sveže stisnjeni sok ¼ limete
 • nekaj kapljic Falernum sirup (arome ingverja, limete mandljev, nageljnovih žbice)
 • 10,0 cl Dialogue Tonic water Classic Bitter-Fructal

Okras: rezine svežih jagod, dehidrirani cvetovi hibiskusa;
Priprava in serviranje v večjem kozarcu s kockami ledu;

Long Drink Classic
Edin Halačević, Restavracija Cubis, Šenčur
Monologue Gin-LI
 • 3,0 cl Monologue Gin – Fructal
 • 1,5 cl liči liker
 • 1,5 cl Mango pire
 • 1,0 cl sirup bele breskve
 • 1,0 cl sveže stisnjeni limonin sok
 • 10,0 cl Dialogue Tonic water Classic Bitter-Fructal

Okras: sadno nabodalce;
Priprava in serviranje v večjem kozarcu s kockami ledu;

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke