Posestvo Ferjančič

Vina Ferjančič
»Ker trta ljubi sonce, še bolj pa senco svojega gospodarja«

Opis ponudbe

Peter in Anica sva se ob prevzemu posestva v začetku devetdesetih let odločila brezpogojno nadaljevati v daljno leto 1809 segajočo tradicijo in se osredotočiti na vinogradništvo.

Trenutno obdelujemo sedemindvajset tisoč trt, naše posebno veselje je obnova vinogradov. Spomladi, ko je dela v vinogradu sicer največ, pa je čas še za eno družinsko ljubezen – slastne rdeče češnje, ki se obiskovalcem ponujajo na dosegu roke.

Ferjančičev mladi rod pridno sodeluje in pomaga na posestvu. Mlajša dva sta krstila dve novi hišni vrsti – Fino belo je ob svoji prvi uradni degustaciji poimenoval najmlajši sin Aleks, sladka Sania pa nosi ime našega simpatičnega dekliča Sanje. Najstarejši Domen skrbi, da ste preko naše facebook strani sproti obveščeni o vseh zanimivih dogodkih, pod budnih očesom očeta Petra pa tudi raziskuje in išče nove zgodbe. Kdo ve, morda vas v kleti na Planini kaj kmalu čaka novo presenečenje.

Karakter vin Ferjančič se kleše v objemu sonca in vipavske burje na šestih hektarjih raznolikih vinogradov, posejanih po obronkih Zavrha, Svetega Pavla, Majerije, Pila, Planine in Stopš. Sončna, zahtevna terasasta pobočja z mineralno lapornato zemljo botrujejo butičnim količinam vrhunskega pridelka.

Klen primorski priimek Ferjančič smo v vsej njegovi dolžini prilagodili elegantni vinski etiketi in sedaj kot duh v steklenici čaka, da vam razkrije svoje čare.

Vina

Pri svežih vinih so poudarjene njihova pitnost, sadnost in svežina. Sveža vina zadnjih letnikov negujemo večinoma v posodah iz inoksa. Združena so pod svetlo etiketo, katero nosijo: pinelazelénrebulasauvignonrosécabernet sauvignon ter rumeni muškat.

Naša strukturna vina so krepka, polna, elegantna in mineralno bogata. Negujemo in zorimo jih v lesenih sodih ter stekleničimo pod temno etiketo. S temno etiketo se kitijo Fino belo (zvrst chardonnayja, sauvignona, zeléna), merlot in Sania (vino iz sušenega grozdja).

Češnje

V času, ko se grozdi še sramežljivo skrivajo v objemu vinskih trt, mali rdeči sadeži že nakazujejo bližnji prihod poletja. Že ob koncu 19. stoletja so bile češnje poleg vina najpomembnejši tržni pridelek na Vipavskem. Njihov sloves je segal vse do dunajskega dvora.

Sveže utrgani sadeži z bogato obloženih vej naših češnjevih dreves najbolj teknejo. Ne velja pa se braniti niti slastnega češnjevega peciva, med katerim gotovo kraljuje češnjev zavitek, ter marmelad, sokov in kompotov, ki vam bodo čez vse leto obujali spomine na okuse pozne pomladi.

Pri nas ste dobrodošli, da si češnje v sadovnjaku naberete sami. Verjemite, težko bo napolniti košarico, saj bodo sadeži vse preradi romali naravnost v usta.

Obisk posestva Ferjančič

Želite vina Ferjančič izkusiti v njihovem domačem okolju? Kot izšolan sommelier vam Peter z veseljem razkrije skrivnosti posameznih sort in strokovno razkaže ter razloži potek del v vinogradu in vinski kleti. Ob pokušini vin vam pripravimo narezek iz domače pancete, nežne, da se kar stopi v ustih. Zraven boste deležni tudi drugih vipavskih mesnin in sirov, za nameček pa bo na mizi sladko zadišalo domače pecivo.

Da bo druženje na posestvu Ferjančič še lepše, vino in češnje pa še slajše, smo se odločili, da na mestu starega gospodarskega poslopja postavimo nov degustacijski prostor s pripadajočo kletjo, ki bo lahko gostil tudi večje skupine. Ob prihodu vas bo ponosno pozdravil portal z vklesano letnico 1809.

Kupiti vino neposredno v naši kleti je poseben dogodek. Ob degustaciji za spremljavo k odličnim vinom poskrbimo z domačimi mesninami in vipavskimi siri.

Vina Ferjančič lahko kupite tudi v vinotekah Mama in Faladur, Vinoteki Vipava, ter v spletni trgovini dobavi.si.

Sicer pa se z našimi vini lahko razvajate v priznanih restavracijah in lokalnih vinotočih z dolgoletno tradicijo. Precej jih je, ki z veseljem postrežejo naše vino, zato kar povprašajte po vinih Ferjančič.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke