Vinakoper med zmagovalci prestižnih tekmovanj

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Vinska klet Vinakoper je v zadnjem mesecu dni na vinskih ocenjevanjih s svojimi vini dosegla izjemen uspeh.

Refošk iz linije Capo d’Istria 2011 je na ocenjevanju Vino Ljubljana, ki velja za eno od najstarejših vinskih ocenjevanj na svetu, postal prvak sorte. Poleg tega laskavega naziva je Vinakoper na ocenjevanju Vinistra  za omenjeno sorto prejel še tri zlate medalje. Zlati lesk so prejeli Capris refošk 2015, Refošk Rex Fuscus 2017 in Refošk Koper 2017.

V kleti se medalj zelo veselijo, saj so potrditev za dobro dosedanje delo, spodbuda za sorto in dokaz več, da je pravi refošk doma prav v slovenski Istri, ki velja za Deželo refoška.

In prav mesec maj je posvečen tej najpomembnejši istrski rdeči sorti. Med 18. in 20. majem  bo v Marezigah že 46. Praznik refoška in slovenske Istre, katerega vsa leta podpira tudi vinska klet Vinakoper.

Prav tako se bo v naslednjih dneh v kleti Vinakoper zvrstilo kar nekaj zanimivih dogodkov. Vsi ljubitelji vina so vabljeni na izobraževalne degustacije WineAcademy, ki potekajo pod taktirko glavnega enologa kleti Boštjana Zidarja.

Vrata kleti pa bodo za širšo javnost odprli v soboto, 26. maja, v sklopu dogodka Od vinarja do oljkarja. Klet lahko obiščete od 10. do 17. ure. Popeljali vas bodo na sprehod po kleti, kjer si boste lahko ogledali največji leseni sod v Sloveniji in degustirali nagrajena vina. Več informacij najdete na spletni strani www.vinakoper.si.