V Braziliji so posadili najstarejšo vinsko trto iz Maribora

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na pobudo organizatorja vinskega sejma Wine South America in v sodelovanju z Mestno občino Maribor, veleposlaništvom Republike Slovenije v Braziliji ter vinsko kletjo, ki deluje na brazilskem trgu, Puklavec Family Wines, sta se včeraj posadila dva cepiča najstarejše vinske trte iz Maribora v “Svetovnem vinogradu” v Braziliji, ki je hkrati tudi največja privatna zbirka vinskih trt v Latinski Ameriki.

V sklopu mednarodnega vinskega sejma Wine South America, ki bo potekal od 26. do 29. septembra v mestu Bento Gonçalves v zvezni državi Rio Grande do Sul, sta bila včeraj slavnostno posajena dva cepiča najstarejše vinske trte, ki sta bila donirana s strani Mestne občine Maribor. Prvi cepič je zasajen v ampelografskem vrtu, ki je v lasti vinske kleti Dal Pizzol in se nahaja v okrožju Faria Lemos v mestu Bento Gonçalves. Ampelografsko zbirko sestavlja 400 različnih vinskih trt iz 30 držav in se imenuje Svetovni vinograd (Vinhedo do Mundo) in je hkrati tudi ena izmed treh največjih tovrstnih privatnih zbirk na svetu ter največja v Latinski Ameriki.

Drugi cepič pa je zasajen v Fundaparque, parku za prireditve in razvoj Bento Gonçalvesa, v sklopu katerega se bo tudi odvijal vinski sejem Wine South America. Dogodka ob zasaditvi trt so se udeležili visoki predstavniki lokalnih oblasti, diplomatski zbor kot tudi slovensko veleposlaništvo ter predstavnica vinske kleti Puklavec Family Wines, Tatjana Puklavec.

Na vinskem sejmu bodo prisotna tudi slovenska vina iz vinske kleti Puklavec Family Wines, ki v Braziliji že žanje številne uspehe. Njihovo vino Sauvignon Blanc je bilo leta 2016 razglašeno kot najboljše uvoženo belo vino, letos pa zasedlo prvo mesto v kategoriji belih in rose vin. V kleti uspeh na brazilskem trgu pripisujejo prav svežemu stilu vin, ki se odlično ujema z vročimi klimatskimi pogoji in brazilsko kulinariko. Brazilci so zelo odprt narod, ki rad eksperimentira in spoznava različne kulture, kar dokazuje tudi pestra mednarodna zbirka trt v Svetovnem vinogradu.


Puklavec Family Wines je aktualni in večkratni dobitnik naziva Vinar leta (2018, 2016, 2014), prejemnik prestižne mednarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije vin Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru specializirane revije The Drinks Business za Sivi pinot Seven Numbers. Na uglednih mednarodnih ocenjevanjih so prejeli priznanja tudi na Expovinis v Braziliji za najboljše belo uvoženo vino ter šampiona na ocenjevanju VinAgora na Madžarskem. Vrhunski rezultati so plod trdega dela, strasti in predanost najvišji kakovosti.

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom.


Več na:

Spletna stran: www.puklavecfamilywines.com in www.jeruzalem-ormoz.com

Turistična ponudba kleti: www.visitjeruzalem.com

Facebook stran: www.facebook.com/JeruzalemOrmozKlet

Instagram: http://www.instagram.com/jeruzalem_ormoz