Tuševa zvezdica tokrat v Mariboru izbrala 3 najboljše mlade gostinsko-turistične ekipe

misc1

(Maribor, 14. februar 2018) Izjemno odmeven in nadvse dobro sprejet projekt Tuševa kuharska zvezda, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Projekt je včeraj prvič potekal v Mariboru, kjer je v drugem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem izbral 3 najboljše ekipe dijakov Srednjih gostinskih in turističnih šol. Le te so postale ekipe dijakov Maribora, Izole in Ljubljane, ki se bodo maja skupaj z drugimi zmagovalci preostalih dveh predtekmovanj pomerili za laskavi naziv Tuševa zvezdica.

Tuševa zvezdica – vsi sodelujoči dijaki 2. predtekmovanja na SSGT Maribor

   
    

.

V okviru tekmovanja za Tuševo zvezdico iščejo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih, prvo je potekalo januarja v Ljubljani, drugo pa je včeraj prineslo nove 3 ekipe za majski veliki finale. Zmagovalec tokratnega predtekmovanja je Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor s pripravljenim krožnikom Pohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline. Drugo mesto so zasedli dijaki Srednje šole Izola, s krožnikom Zajčji skok v istrski grmiček, tretje mesto, ki še nosi vstopnico v finale, pa so si prikuhali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske.

Zmagovalna ekipa predtekmovanja – SŠGT Maribor

Zmagovalni krožnik ekipe SŠGT Maribor

 

Drugouvrščena ekipa SŠ Izola

Tretjeuvrščena ekipa dijakov SŠGT Ljubljana

Strokovni ekipi v sestavi 5 ocenjevalcev kuharskega dela (Mojca Polak, predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor, Danilo Kozar, Vodja kuhinje Hotela Termal Moravci, Robi Žibret, Vodja kuhinje Terme Ptuj, Boštjan Rožanec, vodja kuhinje Zdravilišče Radenci in Dušan Veršec, vodja kuhinje hotel Kongo) in 4 ocenjevalcev strežnega dela (Srečko Koklič, Turistično-gostinska zbornica, Matjaž Kovačič, vodja strežbe Unitur, Roman Tadina, direktor gostinstva Terme Ptuj in Branko Slavinec, direktor gostinstva Zdravilišče Radenci), ki je včeraj ocenjevala nadobudne srednješolce, so se pridružili tudi kulinarični navdušenci, ki so pokazali veliko zanimanja za mlade kulinarične mojstre. Poslanstvo podjetja Tuš, da spodbudi širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, se je skozi projekt Tuševa zvezdica torej pričelo udejanjati, saj skozi ta tekmovanja mlade predstavilja širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke.

Strokovna komisija kuharskega dela Tuševe zvezdice

 

Marca sledi še zadnje predtekmovanje v Radovljici, v maju pa bo potekalo finalno tekmovanje med devetimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in pomočnik kuharja bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični tehnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo. Ob koncu bo torej Tuševa zvezdica postala ena od dveh najboljših ekip, ki bo v super finalu pripravila najboljšo kulinarično zgodbo o sladici, ki jo bodo pripravili iz sestavin skrivnostne škatle.

     

     

.

.

Besedilo in fotografije: sporočilo za medije organizatorja ( Engrotuš d.o.o. )