Izšla je knjiga THE Slovenia Restaurants – Top 140 restaurants

misc1

“THE Slovenia Restaurants Top 140 restaurants”
knjiga in izbor, ko postavimo Slovenijo na kulinarični zemljevid sveta

V prvi polovici leta je potekal izbor, kjer smo vsi skupaj s strokovno komisijo, Chefs&Foodies Akademijo ter vsemi vami, ki ste pomagali glasovati, izbirali najboljše restavracije v Sloveniji.

Vseh 140 restavracij, izbranih na izboru The Slovenia Restaurants Awards, za katere lahko s ponosom rečemo, da so najboljše, kar ponuja Slovenija, so sedaj predstavljene v knjigi in tako imate na dlani  zbrane predloge ter ideje za poslovno kosilo, malico na sobotnem izletu ali pa večerjo ob posebni priložnosti. Pred vami je izbor in celovit vodnik do najboljših restavracij v Sloveniji za leto 2017.

Projekt The Slovenia Restaurant Awards je razdeljen v tri nivoje: listo najboljših restavracij je pripravila strokovna komisija v sestavi doc. dr. Aleš Gačnik (predstojnik katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Turistici ter vodja Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem), mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), Mira Šemić (vinska poznavalka, gurmanka in svetovna enogastronomska popotnica), dr. Janez Bogataj (zaslužni redni profesor in doktor etnoloških znanosti) in Yuri Barron (urednik slovenskih edicij turističnih vodičev In Your Pocket ter urednik in glavni avtor knjige The Slovenia Book -Top 100 Destinations).

Seznam najboljših restavacij je bil nato predan v glasovanje Chefs&Foodies Akademiji in nazadnje širši slovenski javnosti. Strokovna komisija je restavracije ocenila po skrbno pripravljenih kriterijih, glavno vodilo pa je le eno; to ni bila cena jedi, velikost restavracije ali dostopnost lokacije, temveč splošno zadovoljstvo z obiskom restavracije.

Na podlagi dobljenih rezultatov je bilo nato izbranih najboljših 140 restavracij, razdeljenih na 5 slovenskih regij: sever, jug, vzhod, zahod in Ljubljano z osrednjo Slovenijo.
.

.
Ker je projekt pridobil veliko naklonjenost tako iz strani Slovencev kot tudi tujcev, je na podlagi odličnega odziva izšla tudi knjiga z vsemi informacijami o izbranih restavracijah – The Slovenia Restaurants – Top 140 restaurants. Zaradi številnega obiska tujih turistov je knjiga napisana dvojezično v slovenščini in angleščini, z namenom, da čim več obiskovalcem odpre vrata v najboljše slovenske restavracije. Vsebina je razdeljena po različnih regijah v Sloveniji, regionalni zmagovalec je predstavljen prvi, finalisti pa si sledijo po abecednem vrstnem redu, pri čemer pa niso izpuščene priporočene restavracije, ki so bile v letu odprte manj kot leto dni.
.

Dodatna zanimivost v knjigi pa so tudi izpostavljene teme, kot so najboljše slovenske jedi, vinarji v Sloveniji,  intervjuji s člani komisije izbora, intervju z dobitnico izbora “TSRA” ter najboljšo kuharsko mojstrico na svetu za leto 2017 ter slovarček “Slovenščina v restavracijah”.

Knjige prihajajo ravno v trenutku, ko podjetja iščejo poslovna darila za svoje partnerje; možno pa jih je naročiti preko spletne trgovine The Slovenia, kjer po tovrstnem nakupu najraje posegajo predvsem bralci iz tujine. Najdete pa jih tudi v trgovini The Slovenia shop na Slovenski cesti v Ljubljani, trgovinah Mladinske knjige, Ika in Sloveniki.

Vabljeni k raziskovanju najboljših slovenskih restavracij.

.

.

Besedilo je povzeto po sporočilu za javnost – THE SLOVENIA international publishing house
Fotografije: uredništvo Gastrogurman.si