Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2019

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

V četrtek, 9. maja 2019, je v organizaciji KŠTM Sevnica v okviru projekta »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« na Gradu Sevnica potekalo mednarodno ocenjevanje vzorcev modrih frankinj, ki so prispeli na ocenjevanje v okviru 9. festivala modre frankinje Sevnica 2019.

Ocenjevalna komisija v sestavi:

g. Robert Gorjak (predsednik komisije, mednarodni ocenjevalec vin, ustanovitelj vinske šole Belvin, WSET, Slovenija),
g. Dušan Brejc (direktor Vinske družbe Slovenije, CMB Benchmark’s Taster, Slovenija),
g. Grega Repovž, (sommelier 3. stopnje, Gostilna Repovž, Slovenija),
g. Igor Luković (direktor Vino&Fino, Srbija),
dr. Guillaume Antalick, (doktor enologije, Univerza v Novi Gorici, Francija/Slovenija),
ga. Jo Ahearne (MW, Avstralija/Hrvaška),
g. Nicolas Neve (enolog, Francija/Slovenija)

je ocenila 103 vzorce (iz Slovenije, Madžarske, in Avstrije) modrih frankinj v treh kategorijah ((1) letnik 2018, (2) starejši letniki in barrique ter (3) posebna vina (predikati, rosé, penine…)) po mednarodno uveljavljenem 100-točkovnem sistemu ocenjevanja v skladu s pravilnikom ocenjevanja modrih frankinj, objavljenem na spletni strani www.modra-frankinja.com. Spodaj navajamo rezultate najboljših v vseh treh kategorijah ter absolutnega zmagovalca (prvaka), vsi rezultati bodo objavljeni v predstavitvenem katalogu 9. festivala modre frankinje, ki ga bo prejel vsak obiskovalec festivala, ter so objavljeni na spletni strani www.modra-frankinja.com.

Rezultati izbora absolutnega zmagovalca (prvaka festivala):

Prvak ocenjevanja modrih frankinj na 9. festivalu modre frankinje Sevnica 2019 je tako postal  BODRI WINERY z modro frankinjo letnik 2016 Faluhely Gurovica iz Szekszárda, Madžarska. Čestitamo!

 

POVEZAVA: 9. FESTIVAL MF REZULTATI OCENJEVANJA