Okrogla miza Alpe Adria

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Vabimo vas, da se nam pridružite na okrogli mizi na sejmu Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču, ki bo v sredo, 30. 1. 2019 ob 15. uri v dvorani Povodni mož.

Tema okrogle mize je Slovenija, gastronomska destinacija. Kako velik je potencial kulinaričnega turizma Slovenije, kaj delamo na področju razvoja in promocije, kakšni so načrti in kaj lahko izboljšamo za gastronomsko destinacijo, kakšen bo letošnji nacionalni izbor The Slovenia Restaurant Awards, so vprašanja, na katera bodo odgovarjali strokovni sogovorniki in izjemni gostje: mag. Maja Pak (direktorica STO), Eva Štravs Podlogar (državna sekretarka MGRT), mag. Petra Stušek (direktorica Turizem Ljubljana), dr. Janez Bogataj (profesor etnologije, avtor številnih knjig), Luka Košir (Gostišče Grič, ambasador Evropske gastronomske regije 2021), mag. Niko Slavnič (predavatelj, direktor in iniciator izbora The Slovenia Restaurant Awards). Okroglo mizo bo povezovala Marjana Grčman, voditeljica in urednica Na lepše na RTV Slovenija.

Prepoznavnost Slovenije kot kulinarične destinacije je prav eksplodirala z evropsko gastronomsko regijo, osvojitvijo prestižnega naziva najboljše kuharske mojstrice Ani Roš, nacionalnim izborom The Slovenia Restaurant Awards in se nadaljuje z gourmet dogodki v Ljubljani ter odličnimi uvrstitvami naših odličnih vinarjev in chefov. Smo na edinstveni lokaciji, kjer se prepletajo mediteranska, alpska in panonska kuhinja z bogato kulinarično dediščino in vedno bolj razvito ponudbo. Za večjo prepoznavnost Slovenije na gastronomskem zemljevidu predstavimo še izboljšan nacionalni izbor restavracij.