Novice VINAKOPER – November 2018

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

VINA MESECA

Koper Cabernet Sauvignon je rubinaste barve, vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže. V okusu je vino srednje bogato, kjer se lepo prepletajo tanini. Zaključuje z dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.

Capris Plemenito Rdeče krasi intenzivna rubinasta barva. Aromatika je izredno kompleksna, od dozorelega temnega sadja pa do pridiha usnja, zemlje in mediteranskih začimb. Okus je poln, bogat, harmoničen in eleganten.

Rumeni muškat je sijoče zlate barve z intenzivno cvetico, kjer najdemo arome agrumov in muškatni orešček. Na okusu je prijetno in sveže, vsekakor vino, odlično za aperitiv in druženje.

Degustacije vin meseca potekajo v maloprodajah v Kopru, Ljubljani in Celju vsak četrtek, petek in soboto v novembru 2018.

 

MARTINOVI DNEVI V KLETI VINAKOPER

Slovenija je tradicionalno vinorodna dežela. Skozi leta je vzgojila prav poseben odnos do vina. Za vinogradnike in vinarje je Martinovanje najpomembnejši praznik.

V kleti Vinakoper bomo letos Martinovo obeležili kar s tremi dogodki. Prvi bo Martinova degustacija, s katero si želimo povezati predvsem lokalne vinarje. V sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre organiziramo Martinovo degustacijo, ki bo potekala v četrtek, 8.11. od 17.00 do 21.00 v prostorih Hiše refoška Vinakoper. Ob glasbeni spremljavi se vam bomo predstavili lokalni vinarji in vam v pokušino ponudili mlada in zorjena vina. Manjkalo se ne bo niti istrskih kulinaričnih dobrot. Dogodek bosta obiskali tudi vinska kraljica Slovenije in vinska kraljica slovenske Istre.

Naslednji dan bo pod taktirko glavnega enologa kleti, Boštjana Zidarja, potekal WineAcademy z naslovom » Od mladega vina do arhive«. Degustacija bo nazorno razkrila razvoj vina, zorenje in njegov potencial skozi leta.

V soboto, 10. 11. od 10.00 dalje pa bomo odprli vrata kleti in vas popeljali na brezplačen ogled, ki mu bo sledila degustacija mladih in nagrajenih vin.

Vabljeni!

 

OBIŠČITE NAS TUDI NA:

9. 11. – 10. 11. 2018: Vinska pot, rovi pod starim Kranjem

10. 11. 2018: Ljubljanska vinska pot, Ljubljana

15. 11. – 16. 11. 2018: 21. Slovenski festival vin, Ljubljana

16. 11. – 17. 11. 2018: Vinska pot, rovi pod starim Kranjem