November bo znova v znamenju festivala »November Gourmet Ljubljana«

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Novembrsko dogajanje v Ljubljani bo tudi letos razgibal kulinarični festival »November Gourmet Ljubljana«, ki bo drugo leto zapored povezal ugledna imena slovenske kulinarike, ljubljanske gostinske ponudnike in kulinarično ponudbo prestolnice, obenem pa ponudil vpogled v strokovno-izobraževalne vsebine s tega področja. Festival se začenja 2. novembra, sklepni festivalski dogodek pa bo 23. novembra.

Druga izvedba festivala November Gourmet Ljubljana prinaša pestro kulinarično dogajanje: obiskovalci bodo ves mesec spoznavali Okuse Ljubljanetradicionalne ljubljanske jedi v sodobni preobleki, najboljše restavracije, gostilne in slaščičarne v mestu in njegovi okolici z Znakom ljubljanske kakovostidružili se bodo z najboljšimi kuharskimi mojstri, udeleževali se bodo lahko vodenih kulinaričnih doživetij mesta, spoznavali vina slovenskih vinorodnih pokrajin … Izbrani ljubljanski gostinci bodo med festivalom ponujali posebne festivalske jedilnike, hoteli bodo oblikovali festivalske pakete.

November Gourmet Finale

Festivalsko dogajanje bo doživelo vrhunec na sklepnem dogodku November Gourmet Finale, ki bo tudi letos na edinstveni lokaciji: v Mestu oblikovanja na Dunajski cesti. Na njem se bo predstavila izbrana ljubljanska kulinarika, tradicija Okusov Ljubljane se bo prepletla z novimi, inovativnimi zamislimi zanje, na ogled bo ustvarjalnost znanih chefov, izbran pa bo tudi nov okus Ljubljane, ki ga bo strokovna žirija izbrala med recepti, prispelimi v nagradni igri Iščemo nov okus.