Nazdravimo z Decanterjevimi nagrajenci vinske kleti Dveri-Pax

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Leto je naokoli in štajerska vinska klet Dveri-Pax iz Jarenine, je na največjem ocenjevanju vin na svetu, Decanter v Londonu, zopet posegla po najvišjih priznanjih. Letos je »čaša nagrad« še polnejša kot v preteklih letih, saj so vina te kleti osvojila kar osem srebrnih in pet bronastih priznanj.

        

Tudi letos je ekipa vinske kleti Dveri-Pax navdušila s svojim izplenom visokih odličij na prestižnem izboru Decanter. Med 17.200 vzorci je namreč kar 13 njihovih vin prejelo priznanja, in sicer osem srebrnih in pet bronastih odličij.

V ocenjevanju vzorcev, ki je trajalo teden dni, je sodelovalo 275 strokovnjakov iz vsega sveta, med njimi kar 59 z nazivom Master of Wine in 25 Masters of Sommeliers.

Srebrno priznanje so prejela naslednja vina: Laški Rizling 2017, Modri Pinot 2012, Sauvignon 2017, Šipon slamno 2016, Modra frankinja slamno 2015, Traminec 2017, Šipon 2016 in Renski Rizling 2016.

Bronasto priznanje so prejela naslednja vina: Sivi Pinot 2017, Rumeni Muškat 2017 in Sauvignon 2016. Letos so prvič prejeli tudi dve bronasti priznanji za penino, in sicer za DP Brut 2012 in DP Brut Šipon 2015.

»Letos je za nas številka 13 izjemno srečno število, saj smo strogo Decanterjevo žirijo prepričali s kar trinajstimi vini. Še posebej veseli in ponosni smo, da sta se našim belim in rdečim vinom v samem vrhu pridružili tudi dve penini. Priznanja z londonskega izbora vin Decanter so ne le dokaz za izvrstno delo naše ekipe, katerega rezultat so vrhunska vina, pač pa tudi in predvsem vstopnica do ljubiteljev kakovostnih vin po vsem svetu. Odzivi so odlični in to je tisto, kar šteje« je ob tej priložnosti povedal direktor kleti, vinske kleti Dveri-Pax, Danilo Flakus in zaključil z njemu najljubšim… » Na zdravje!«

 

   

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!