Mesec dni do Poletnih vinskih razvajanj

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl
Ljubljanska vinska pot tudi letos vabi na dve tradicionalni izvedbi – na junijska Poletna vinska razvajanja in na novembrsko Martinovanje v Ljubljani. Poletna vinska razvajanja bodo ulice in trge mestnega jedra Ljubljane zavzela v soboto, 16. junija 2018, med 11. in 21. uro (v primeru slabega vremena je nadomestni termin nedelja, 17. junija).

Poletna vinska razvajanja so umeščena pred sam začetek poletja. Še pred dopusti in koncem šole, v velikem pričakovanju vročega poletja pripravljamo potep z lahkotnimi vini in okusnimi grižljaji po starem mestne jedru Ljubljane. Več kot 60 stojnic, na katerih bo moč spoznati, okusiti in tudi kupiti vinsko-kulinarične dobrote iz vse Slovenije, bo razporejenih po Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in Prešernovem trgu. Tradicionalno bodo prisotni vinarji iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije, kakor tudi ponudniki kulinaričnih dobrot in delikates od blizu in daleč. Svoj pečat bodo prireditvi dodali nastopajoči v kulturno-umetniškem programu, ki se bodo na določenih lokacijah predstavljali skozi ves dan.

O Ljubljanski vinski poti

Ljubljanska vinska pot je prireditev, ki obsega celostno ponudbo slovenskih vin in kulinarike ter kulturnega utripa organizirano okoli koncepta vinorodnih dežel, kot tudi dodatno turistično ponudbo, ki v prestolnico pritegne domače in tuje obiskovalce.

Obiskovalci za degustacijo in nakup vina na kozarec potrebujejo uraden kozarec prireditve, katerega lahko ali kupijo ali pa si ga izposodijo (ptori plačilu kavcije) na INFO stojnicah. Na Ljubljanski vinski poti je možen tudi nakup (za konzumacijo na licu mesta ali za domov) vin ter drugih kulinaričnih dobrot in delikates. Le-te lahko obiskovalci kupijo direktno pri ponudnikih (z gotovino) ali pa z vrednostnimi boni, ki jih vnaprej kupijo na INFO stojnicah. Lista ponudnikov, ki jo dnevno ažuriramo, se nahaja na naši spletni strani www.ljubljanskavinskapot.si; na le-tej se najahajo tudi druge pomembne informacije, med drugim bo v kratkem na voljo tudi spremljevalni program.