Mehurčki ob Tržaškem zalivu 2019

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Lepo vabljeni na prireditev Mehurčki ob Tržaškem zalivu 2019 ,katero organizira društvo Trieste Bay. Društvo se je razvilo  iz  nekdanje organizacije  Mehurčki  iz Krasa, katera je več let zapored organizirala dogodek namenjen vsem ljubiteljem penečih vin.

Gre za priložnost kjer se boste seznanili  z vinarji iz različnih držav prav tako boste  poizkusili njihove vrhunske penine. Odzivi preteklih dogodkov so bili zelo pozitivni, na tej podlagi bomo gradili še uspešnejše.

Tudi letos se bo odvijal na čudoviti lokaciji stazione Marittima v Trstu, ne daleč stran od trga Piazza Unità ter v neposredni bližini morja.

Dogodek bo potekal v petek  29 marca 2019 od 14:30 dalje. Vstopnina znaša 25 evrov (kateri zajema degustacijski kozarec).

 

KAKO JE NASTAL DOGODEK?

Mehurčki na Krasu je dogodek namenjen ljubiteljem penečih vin.

Leta  2015 Gianfranco Burni (podjetje Barone)  ljubitelj ,ter distributer Hrvaškega in Francoskega vina , skupaj z podpredsednikom Sommelierjev Roberto Filipaz, sta kreirala dogodek namenjen penečemu vinu. Dogodek je snovan na način, da omogoča vinarjem se promovirati ter primerjati med seboj. Med leti se je dogodek razvil do te mere ,da se je udeležba povečala s strani enologov, sommelierjev, profesionalnih kuharjev ,ki so prispevali svoja znanja  in tako sam dogodek obogatili.

Naš objektiv ostaja še vedno enak  to je združiti vse ljubitelje in poznavalce penečih vin na enem mestu.

 

Program dogodka:

Ob 13:00 bo odprtje dogodka z pogostitvijo podjetja Barone d.o.o

Ob 14:00 bo potekala okrogla miza z enološkimi debatami ( samo za vinarje, strokovnemu delu publike in novinarjem)

Ob 14:30 se bo dogodek odprl za širšo javnost.

Ob 15:00 ”Convention AIS ” (associazione italiana sommelier)

Od 16:00 do 17:00 bo potekalo ocenjevanje penečih vin kjer bodo podeljena razna priznanja

Ob 21:00 je predviden zaključek.