Istenič in Bjana v Vinoteki Solum

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Vabljeni v Vinoteko Solum,
v nedeljo, 2. 6. 2019, med 18.00 in 22.00.

Prepustite se okušanju penin v družbi dveh izjemnih slovenskih vinarjev, Mirana Sirka in Mihe Isteniča. Degustacijo penin BJANA in ISTENIČ bodo popestrili Perlini kuharski mojstri s prigrizki iz lokalnih in sezonskih sestavin, s podpisom GLOCAL GOURMET.

Penine družine Sirk nastajajo na družinskem posestvu v vasi Biljana v osrčju Brd. Zorijo v obnovljenem dvorcu Dorišče iz 13. stoletja, v eni najstarejših kleti daleč naokrog. Penine Bjana, vse pridelane po klasični metodi, so dobitnice številnih domačih in mednarodnih nagrad in priznanj.

Družina Istenič prideluje svoje penine v idiličnem okolju v Stari vasi na Bizeljskem. Pohvalijo se lahko s prvo slovensko zasebno pridelavo penin, ki jo uspešno razvijajo že štiri desetletja. O kakovosti Isteničevih penin zgovorno pričajo številne nagrade in priznanja, tako doma kot v tujini.

Rezervirajte si čas za edinstven dogodek, ki obeta prijateljsko srečanje penin iz dveh različnih slovenskih vinorodnih dežel ter okusnih goriških jedi. Degustacija penin s prigrizki: 25 €.

Novinarske akreditacije: Lavra Peršolja Jakončič, lavra.persolja.jakoncic@hit.si

Vinoteka Solum, Bevkov trg 6, Nova Gorica // https://www.facebook.com/vinoteka.solum/