Išče se najboljši picopek v državi

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Mednarodni strokovni sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled bodo prinesli že 8. Mednarodno tekmovanje »Najpicopek Slovenije«. Mojstri picopeki, tako iz Slovenije kot tudi tujine, se bodo zbrali drugi dan sejma – v četrtek, 30. januarja 2020, ob 10.30. uri.

Najboljši picopek na Svetovno prvenstvo

Na tekmovanje se lahko picopeki in kuharji prijavijo kot posamezniki ali pa kot predstavniki svoje picerije oziroma lokala. Zmagovalec se bo lahko pohvalil z nazivom »Najboljše pice v Sloveniji« in našo državo zastopal na Svetovnem prvenstvu picopekov, ki je vsako leto v Neaplju, rojstnem mestu sodobne pice.

Tekmovalci se bodo pomerili v pripravi dveh pic – Margherite in ene, čisto po svoji lastni kreaciji in domišljiji – iz živil, ki jih prinese s seboj. Testo za pico vsak sodelujoči prinese s seboj. Sestavine za pico Margherito so že vnaprej določene in so tekmovalcu na voljo na njegovem tekmovalnem mestu. Na voljo bo paradižnikova pulpa in pelati, mozzarella, oljčno olje, ostra moka, suhi origano, sveža ter suha bazilika in sol. O načinu priprave se lahko vsak tekmovalec odloča sam, pice pa se pečejo v električnih pečicah.

Prijave se zbirajo na rekar.ales@gmail.com in ales.rekar@kuharjislovenije.si. Število mest je omejeno, zato z prijavo ne odlašajte predolgo. Več informacij je na voljo tudi na spletni strani sejmov – https://www.gast.si/za-obiskovalce/program-dogajanja/tekmovanja/najpicopek-slovenije/

Presenečenje na GASTexpo & Sladoled 2020

Sejmi Okusov bodo postregli tudi z široko ponudbo opreme in pripomočkov za pripravo, peko in postrežbo pice. V prvih dneh sejmov bo potekala Šola pice, kjer bodo znani picopeki predajali svoje znanje in izkušnje. Šola pice se bo predvsem poigravala z mislijo, kaj vse še lahko nastane iz testa, kako na različne načine predstaviti pice in kako pripraviti »klasike«, kot sta Romana in Napoletana, ki bodo navdušile še tako zahtevne goste. Na prihajajočih sejmih se pripravlja tudi posebno presenečenje – prihaja prva uradna »pizza GASTexpo 2020«. Kakšna bo naj ostane še skrivnost. Zaenkrat vam izdamo le to, da zagotovo sledila kulinaričnim trendom v letu 2020 – točno tako kot sejmi Okusov, ki jih zastopa.