Hitova Korona v novi preobleki

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Prenova igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori, največja investicija družbe Hit v zadnjem desetletju

V družbi Hit so v predvidenih časovnih in finančnih okvirih zaključili s celovito prenovo centra Korona. To je pomembna pridobitev za turizem v Zgornjesavski dolini, ki omogoča širitev na bolj oddaljene in zahtevnejše trge ter nadaljnji razvoj Hitovih turističnih destinacij.

Korona (takrat Hit Casinò Kranjska Gora) je vrata odprla 20. decembra 1991, v prostorih tedanjega hotela Relax. Gostom je ponujala igro na 115 igralnih avtomatih in 15 igralnih mizah, zaposlovala pa je 40 ljudi. Ob koncu devetdesetih je s prenovo in širitvijo postala prva tematska igralnica v Evropi, ki je z zgodbo o pravljičnih zlatih časih in podzemnih zakladih, privabljala vse več gostov, predvsem iz Italije in Avstrije. Pred tremi leti so s prenovo prvega nadstropja hotela pridobili štiri sobe in dva nadstandardna apartmaja, s projektnim načrtovanjem celovite prenove Korone pa so v družbi Hit pričeli jeseni leta 2016.

Korona, največji Hitov investicijski projekt zadnjega desetletja

V družbi Hit so se za investicijo v prenovo centra Korona odločili v skladu z destinacijskimi razvojnimi smernicami. Skupina Hit v Kranjski Gori namreč deluje kot pomemben dejavnik soustvarjanja turističnega utripa destinacije ter kot največji zaposlovalec na področju turizma, s skupaj 400 zaposlenimi. Prav tako Skupina Hit pomembno prispeva v proračun Občine Kranjska Gora z vplačili koncesijskih dajatev – teh je bilo v letu 2017 za 1,4 mio evrov (igralnica Korona in igralni salon Larix). 

»Skupna vrednost investicije v prenovo igralniško-zabaviščnega centra Korona znaša 8,3 mio EUR, predvidena navadna doba vračanja investicije bo trajala 7 let,« pojasnjuje Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit. Arhitekturna zasnova prenove je delo arhitekturnega biroja Omnia Arhing, gradbena dela pa je v 13 mesecih izpeljala družba Kovinar gradnje. Osnovno vodilo prenove je predstavljal koncept alpske igralnice, kjer elementi naravnega okolja premišljeno prehajajo in dopolnjujejo posamezne ambinete hotela in igralnice.

      

 Prenovo, kljub oteženim vremenskim pogojem, izpeljali v načrtovanih rokih

Z gradbenimi deli so pričeli poleti 2017, potekala pa so v več fazah. V prvi fazi so odstranili leseni objekt ob zgornjem parkirišču ter zgradili nov del igralnice (dodatna igralniška površina 270 m2), v katerega so namestili nove igralne naprave. Sledil je izjemno zahteven del prenove obstoječih igralniških kapacitet. S premišljenimi premiki igralnih miz in igralnih avtomatov, za katere so po večini poskrbeli zaposleni sami, so uspeli po posameznih fazah v devetih mesecih obnoviti celotno igralnico, ki danes gostom omogoča igro na 19 igralnih mizah ter 409 igralnih avtomatih (tudi v igralnici na prostem). Na novo so v igralniških prostorih nameščene štiri kadilnice, na novi lokaciji je gostom na voljo bar ob igralnih mizah, osrednji bar pa se je povečal.

Osvežili so tudi podobo prireditvene dvorane Teater, ki sprejme do 450 gostov. Namenjena družabnim dogodkom, koncertom, prireditvam, igri bingo, nagradnim žrebanjem in praznovanjem, primerna pa je tudi za organizacijo kongresov, prireditev in poslovnih srečanj. Za poslovne sestanke pa je v prvem nadstropju centra na voljo tudi manjša sejna soba.  

 

Prenova hotela omogoča repozicioniranje Korone v resort

Prenova hotelskega dela, ki je trajala od marca do konca julija, je bila načrtovana in izvedena v nizkoenergijskem standardu. Hotelske sobe in apartmaji so zelo dobro zvočno in toplotno izolirani ter kakovostno zastekljeni. Vse sobe so klimatizirane, urejeno je centralno prezračevanje z rekuperacijo.

Hotel Korona nudi namestitvene kapacitete kategorije 4* za 60 gostov. Natančneje 24 sob in 6 apartmajev je opremljenih z različnimi detajli gozda in alpskega sveta, vse nastanitvene enote imajo dostop na teraso oz. atrij, s kjer se pogled lepo odpira preko potoka Pišnica, do osrednjega dela Kranjske Gore, smučišč ter okoliških gora. Najvišji standard namestitve gostom omogočata apartmaja v zadnjem nadstropju po izmeri presegata 60 m2, svetel dnevno-bivalni prostor s panoramskimi okni je opremljen z LCD televizorjem, mini-barom in prostorom za počitek, tu so tudi dnevni toaletni prostori, ločena spalnica pa ima prostorno kopalnico s finsko savno ter dodaten garderobni prostor.  

Nova kuhinja zagotavlja vrhunsko ponudbo à la carte restavracije Montana in samopostrežne restavracije Garden. Ob restavraciji je svoj prostor dobila nova kavarna s panoramsko zunanjo teraso ter prijetnim družabnim prostorom s kaminom.

Ponudbo hotela dopolnjuje tudi manjši center dobrega počutja s finsko in infrardečo savno, masažnim bazenom (jacuzzi), sončno teraso, prostorom za počitek ter sobo za masaže. Nova je tudi igralnica za otroke v pritličju.

Destinacijsko povezovanje in trženje

Igralniško-zabaviščni center Korona, poleg centra Mond v Šentilju, predstavlja za družbo Hit vstopno točko za avstrijski trg in je zato strateškega pomena. Korona od odprtja leta 1991 beleži več kot 5,7 mio obiskov gostov iz preko 160 različnih držav, med katerimi prednjačijo Avstrijci (47 %) in Italijani (33 %), sledijo Slovenci (14 %) in ostali.

Nov produkt bo družbi Hit omogočal ohranjanje konkurenčnosti na obstoječih trgih, tržne aktivnosti pa bodo odslej še aktivneje usmerjene na nove, bolj oddaljene trge (italijanske in avstrijske pokrajine) ter segmente gostov z višjo kupno močjo. »Igralniški gostje za destinacijo Kranjska Gora predstavljajo pomemben vse-sezonski turistični segment, Korona pa je zelo dober primer, kako povezati igralniško in turistično destinacijsko zgodbo,« pravi Janez Mlakar.  

Blaž Veber, direktor zavoda Turizem Kranjska Gora, je poudaril pomen centra Korona tako za lokalno okolje kot širši slovenski turistični prostor in izrazil prepričanje, da bo Korona v prenovljeni podobi nedvomno prispevala k rasti dodane vrednosti kranjskogorskega turizma. »Kranjska Gora se z letošnjo novo marketinško kampanjo “Kranjska Gora 365” trudi, da bi destinacija postala prepoznana skozi celo leto. Ugotavljamo, da se pozitivni rezultati že kažejo, saj smo do začetka meseca avgusta beležili v povprečju več kot 25-odstotno rast nočitev v primerjavi z lanskim obdobjem. Upam, da se bo ta trend nadaljeval in da bomo znali obiskovalcem ponuditi čim več, saj se bodo le na podlagi pozitivne izkušnje k nam radi vračali,« je povedal Blaž Veber.

Skupina Hit je v prvih osmih mesecih letošnjega leta v namestitvenih kapacitetah na destinaciji Kranjska Gora (Hit Alpinea, hotel Špik, hotel Korona) ustvarila preko 230.000 nočitev, kar je za dobrih 5 % več od primerljivega obdobja v lanskem letu (z okrnjenim poslovanjem hotela Korona).

V centru Korona redno zaposlenih 161 delavcev, od tega je 6 takih, ki so Koroni zvesti vse od njenega odprtja.

IGRALNIŠKO–ZABAVIŠČNI CENTER KORONA

  • 409 sodobnih igralnih avtomatov; od tega 24 v igralnici na prostem
  • 19 igralnih miz
  • 220 sedežev v prireditvenem prostoru
  • vrhunska à la carte restavracijaMontana in samopostrežna restavracija Garden
  • dva bara, kavarna s panoramsko teraso
  • prenovljeni hotel Korona
  • namestitvene kapacitete s 4 zvezdicami
  • 24 sob in 6 apartmajev
  • center dobrega počutja, igralnica za otroke, lounge kotiček s kaminom
  • valet parking

ZANIMIVOST

17. avgust 2002: V Koroni (tedanji Hit Hotel Casinò Kranjska Gora) pade največji dobitek na igralnih avtomatih v zgodovini Hitovega igralništva. Hit Mega Jackpot v vrednosti 1.995.469,25 € je osrečil gostjo iz italijanske pokrajine Emilia Romagna, ki je v Kranjski Gori z družino preživljala poletne počitnice.