Družbi Hit Alpinea priznanje Sejalec za leto 2019

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na letošnjih Dnevih slovenskega turizma je družba Hit Alpinea za turistični produkt »Večerja treh dežel« prejela priznanje Sejalec. Gre za najvišje priznanje za inovativne turistične produkte, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

V Ljubljani te dni potekajo Dnevi slovenskega turizma, osrednji slovenski strokovni dogodek na področju turizma. Na sinočnji slovesni prireditvi so bili nagrajeni tisti, ki s svojim delom in idejami pomembno prispevajo k razvoju in rasti ugleda slovenske turistične ponudbe ter prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije.

V družbi najboljših je letos tudi družba Hit Alpinea iz Kranjske Gore, ki je za turistični produkt »Večerja treh dežel« prejela priznanje Sejalec za leto 2019. Gre za najvišje priznanje za inovativne produkte, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Nagrado je direktorju družbe Hit Alpinea Milanu Sajovicu izročila direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak.

Obrazložitev izbora za prejemnika najvišjega priznanja Sejalec 2019

Slovenske hotelske restavracije so bile (in so ponekod še vedno) primer podpovprečne kulinarične ponudbe. Danes je vsaj v boljših hotelih drugače. Ti morajo imeti tudi dobre restavracije, še posebej v luči prihajajočega naziva Slovenije kot Evropske gastronomske regije. 

»Večerja treh dežel« je zgodba, ki se odvija v premeru šestdesetih kilometrov. Pozdrav z aperitivom je v Kranjski Gori, topla predjed v Trbižu, glavna jed v Podkloštru in sladica – spet v Kranjski Gori. Hit Alpinea, kot največji kranjskogorski hotelir, poskuša s tem proizvodom vzpostaviti razmerje z dobrojedci. Pri tem je izvirno izrabil prostor treh dežel, ki se med seboj kulturno povezujejo že stoletja. To so Slovenija z Gornjesavsko Dolino, Koroška in Furlanija Julijska krajina s Karnijo. Večerja treh dežel je eden redkih kulinaričnih proizvodov pri nas, kjer je formalna meja lahko odlična (in pogosto prezrta) turistična zgodba, preoblikovana v konkreten proizvod.

https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/10710-najvisja-priznanja-v-slovenskem-turizmu-2019

»Kot logično nadaljevanje kulinaričnih produktov kot sta kranjskogorska Kulinarična pot in Mednarodni kulinarični festival smo gostom hotelov Hit Alpinea predstavili Večerjo treh dežel. Ta turistični produkt presega zgolj kulinarične okvirje in predstavlja neke vrste povezovalca prostora ob tromeji. Gre za zanimivo izkušnjo, ki bo nedvomno tudi v prihodnje magnet za zvedave ljubitelje kulinarike, za aktivne posameznike in družine, ki želijo izvedeti več o tem območju. Hkrati pa predstavlja dodaten produkt v motivacijskih poslovnih potovanjih in dogodkih na destinaciji,« pravi Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea.