Avstrijski agenti po vipavskem, Goriški, Krasu in Brdih

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Predstavniki avstrijskega združenja srednjih in majhnih turističnih agencij in organizatorjev potovanj (ÖVT) se te dni mudijo na delovnem obisku Vipavske doline, Goriške, Krasa in Brd. Obisk je namenjen spoznavanju priložnosti za trženje različnih turističnih vsebin, predvsem kulinarične ponudbe in doživetij na vinskih poteh zahodne Slovenije. V programu je tudi jesenska skupščina ÖVT, ki bo danes potekala v konferenčnem centru Perla.

Skupina s 27 predstavniki ÖVT (Österreichischer Verein für Touristik), ki sicer združuje okoli 200 članov, je na pobudo predstavništva Slovenske turistične organizacije na Dunaju že včeraj prispela v Slovenijo in si po programu ogledala Vipavsko dolino. Sprejeli so jih v vinskem muzeju, nato pa nadaljevali z degustacijo in večerom v vinski kleti Guerila. Po nočitvi v novogoriški Perli so si danes že ogledali Novo Gorico ter se pozabavali v Soča Fun Parku.

V Perlini restavraciji Calypso, ki velja za eno najboljših hotelskih restavracij v Sloveniji, so jim pripravili degustacijsko kosilo Glocal Gourmet, s poudarkom na lokalnih pridelkih in vinih. Kosilu bo sledila skupščina ÖVT, ki jo bo vodil predsednik združenja Helmut Hirner, uvodoma pa bodo turistični potencial zahodne Slovenije izpostavili tudi Karmen Novarlič (vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi pri STO), Simon Rosič (podžupan Mestne občine Nova Gorica) ter predstavniki gostiteljev srečanja.

»Nova Gorica se ponuja kot idealno izhodišče za spoznavanje posebnosti primorskih vinorodnih okolišev. V Hitovih enotah vedno znova dokazujemo, da ob udobnem bivanju gostov znamo povezati in predstaviti kulinarične in vinske zgodbe tega prostora. Slednje potrjuje tudi naš trajnostni projekt Glocal Gourmet,« je ob sprejemu gostov povedala Suzana Pavlin, vodja prodaje v družbi Hit.

Sobotni program vključuje spoznavanja turističnih posebnosti Krasa, v nedeljo pa bodo predstavniki avstrijskih turističnih agencij in organizatorjev potovanj obisk zaključili še z ogledom Brd.