Festival vin Park Wine Stars tudi letos suvereno upravičil svoj sloves

misc1

Konec preteklega tedna je v znani novogoriški restavraciji Tiffany, ki del casinoja in hotela Park, potekal že 4. festival vin Park Wine Stars, ki je tudi letos uspel združiti kar 27 vinarjev iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Slovenske Istre, kulinarične mojstrovine petih mladih Hitovih kuharjev ter zabavne glasbeno-plesne točke v en vrhunski eno-gastronomski večer.  

.

.
Da je Nova Gorica središče z bogato vinsko tradicijo, kjer se združujejo trije najpomembnejši slovenski vinorodni okoliši, so v Hitovem Parku to prednost prepoznali in jo spretno združujejo s številnimi, odlično organiziranimi eno-gastronomskimi dogodki od katerih je vsekakor eden najpomembnejših prav Park Wine Stars, ki je letos potekal že četrtič.
.

 
 

.
Letošnji festival nam je tako ponudil najboljša vina kar 27 primorskih vinarjev, pri katerih ni mogel ostati ravnodušen noben obiskovalec, saj je bilo poskrbljeno za vse okuse. Kot zanimiva in zelo dobrodošla novost je bil odlično pripravljen senzoričen kotiček, kjer so lahko obiskovalci pod vodstvom sommelierjev preizkušali svoje organoleptične sposobnosti in jih primerjali s festivalskimi vini. Tako so lahko na praktičen in zabaven način učili senzorike, pridobivali nove izkušnje ter spoznavali različne arome, ki služijo sommelierjem za opis aromatične sestave vin. Da je bila priprava senzoričnega kotička odlična odločitev organizatorjev, pa priča njegova priljubljenost, saj je bilo zanimanje obiskovalcev zanj zelo veliko.
.

Hitovi sommelierji v družbi predsednika društva Sommelier Slovenije Ivana Peršolje

   

Dragan Trivić, sommelier 3. stopnje iz Hitove Perle

.

Ker se parkovi gostinci dobro zavedajo, da gresta vino in kulinarika z roko v roki, je na letošnjem festivalu dobilo priložnost pet mladih Hitovih kuharjev pod mentorstvom chefov Marina Furlana in Matjaža Šinigoja, ki so nam pripravili pet vrhunskih krožnikov za spajanje z odličnimi festivalskimi vini.

Maxim Lorenčič ( Mediterraneo, Perla ) – Hišni raviol nadevan s hobotnico, redukcija soka hobotnice in rdečega vina, grahova krema, ribja pena z limeto, ocvrta rezina hobotnice in grahovo olje

Blaž Vodopivec ( Tiffany, Park in član slovenske mladinske kuharske reprezentance) – Ravioli polnjeni z mesom govejega repa,krema zelene,ragu prekajenega korenja,korenčkov gel, ocvrt peteršilj

Tadej Jug ( Calypso, Perla ) – Oskorjena tuna v zeliščnih panka drobtinah, polenta, wakame alge, maline in šalotka

Toni Ferizovič ( Tiffany, Park ) – Pečene račje prsi na jabolčnem pireju s pomarančno omako, marinirano sladko-kislo čebulo in malinovim gelom

 

Alen Arbi Milošević ( slaščičarna Perla ) – Karameliziran mousse bele čokolade, kaviar hruške, hruškin gel, amaretto drobljenec, granola

.
.
Za zabavni del festivala so poskrbele plesno – glasbene točke v stilu cabaret predstav, ki so tako prevzele občinstvo, da so za trenutek pozabili na vino in kulinariko ter zavzeto spremljali dogajanje na odru.

 

.

Obiskovalce pa nas je prijetno presenetila tudi novost – to, da smo lahko glasovali za najboljše vino festivala. Na priloženih glasovnicah smo svoj glas zaupali vinu, ki nas je najbolj prepričalo, očaralo in se nam vtisnilo v spomin. Letošnje naj vino po izboru obiskovalcev festivala Park Wine Stars je tako postalo rdeči cuvee Carsus ( sestavljeno iz sort cabernet sauvignon, merlot in teran ) iz kraške vinske kleti Štoka.

 

.

Za odlično izpeljan dogodek ter večer, poln prijetnih vtisov se moramo zahvaliti Hitovi ekipi, ki je cel čas skrbela, da je vse potekalo nemoteno, brezhibno in da smo se obiskovalci počutili prijetno v krasnem ambientu Parkove restavracije Tiffany, ki nudi prav posebno vzdušje, tako da večer mine pravzaprav v trenutku.

Hitovi gostinci so garancija za uspešen dogodek

.

Da je eno-gastronomski večer poleg razvajanja naših brbončic minil tudi v prijetnem in sproščenem druženju, si lahko ogledate v priloženih foto-utrinkih:

.

 

Besedilo: Jaka Žnidaršič

Fotografije: sporočilo za medije – Hit, d.d., Nova Gorica