Michelin ponovno nagrajuje Hitovo restavracijo Calypso

Na razglasitvi Michelin Slovenija 2021 so že drugo leto zapored restavraciji Calypso iz novogoriškega hotela Perla dodelili »The Plate Michelin«. Michelinov znak, ki pomeni pomembno priznanje za celotno ekipo restavracije ter vnovično potrditev vrhunske kakovosti Hitove kulinarike, je danes direktorica STO, Maja Pak, izročila Daliborju Janačkoviću, vodji kuhinje v Calypsu.

V Perlini restavraciji Calypso po zahtevnejšem, z epidemijo zaznamovanem obdobju, uspešno nadaljujejo zgodbo vrhunske kulinarike za zahtevne goste. Še naprej stavijo na jedi mediteranske in krajevne kuhinje, ki jih odlikuje pisan izbor lokalnih in svežih sestavin.

V zadnjem času še več poudarka namenjajo trajnostni naravnanosti, dodatno so razširili  sodelovanje z lokalnimi dobavitelji, nekaj trendovskih novosti pa so nedavno dodali tudi v pripravi krožnikov in postrežbi jedi.

Prav sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok predstavljajo osnovo za pridobljeni znak »The Plate Michelin«, ki ga je restavraciji Calypso v lanskem letu prvič namenila »rdeča biblija« svetovne gostinske ponudbe. Letošnje Michelinovo ocenjevanje je s ponovno dodelitvijo znaka potrdilo, da Calypso sodi v sam vrh slovenski restavracij.

»Ponovni prejem priznanja za kakovost naše kulinarične ponudbe nam daje potrditev, da smo na pravi poti. V restavraciji Calypso si vztrajno prizadevamo, da so naše kulinarične dobrote sestavljene iz prvovrstnih sestavin, ki kar najlepše predstavljajo naš teritorij, in ustvarjene z veliko mero kreativnosti in navdiha. Priznanje gre celotni ekipi restavracije Calypso, ki vlaga svoja znanja in trud v to, da gostje v gostoljubnem ambientu doživijo popolno kulinarično izkušnjo,« pravi Dalibor Janačković, chef v restavraciji Calypso.

Restavracija Calypso // Perla, Resort & Entertainment, Nova Gorica

Sebastjan Harej (vodja restavracije), Dalibor Janačković (chef)

Kuhinja: Elvir Sadikoski, Esma Džananović, Matjaž Škarabot, Aleksandar Travica ter slaščičarji Erik Črnigoj (glavni slaščičar), Alen Arbi Milošević in Hana Beltram

Strežba: Matjaž Pipan (sommelier) in natakarji Marko Svetina, Saša Kretić, Dragan Samardžić

Hostesa: Demi Štakul

Matjaž Šinigoj, executive chef v Hotelu Perla

Alen Šraj, vodja F&B v Hotelu Perla

V restavraciji Calypso se lahko prepustite uigrani ekipi, ki vas bo z degustacijskimi meniji po dostopnih cenah popeljala na kulinarično popotovanje, zaznamovano z vrhunskimi kreacijami, ustvarjenimi iz prvovrstnih sezonskih in lokalnih sestavin. Izkušeni sommelierji bodo k izboru jedi svetovali vina iz bogate vinske karte, kjer kraljujejo lokalna, primorska vina, gostom, ki si tega želijo, pa bodo postregli tudi druga slovenska ali tuja vina najvišjega razreda ali omogočili razvajanje s katero od premium žganih pijač z drugega konca sveta.

V družbi Hit nadaljujejo tudi s plodnim sodelovanjem, ki so ga vzpostavili z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici, v okviru katerega skrbijo za izmenjavo znanj in izkušenj ter s štipendiranjem in omogočanjem študijske prakse prispevajo k izobraževanju dijakov na področju gostinstva.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke