Koktajl – Simon Kociper

The Naughty Rabbit

Sestavine

Sestavine:

  • 3 cl Jim Beam – Bourbon
  • 3 cl Fresh Grapefruit Juice
  • 1 cl Agave Syrup
  • 1 cl St. Germain Elderflower Liquor

Garnish: 

Grapefruit Zest and Flower

Glass: Vintage Crystal Saucers Champagne 

Priprava

Priprava: 

Najprej v kozarec dodamo led, da se med pripravo cocktaila dobro ohladi. Nato v “cobbler shaker” dodamo led in ga z barsko žlico nekaj sekund “stirramo”, da se le ta ohladi. Led in odvečno vodo odlijemo, nakar v shaker nalijemo grenivkin sok, liker in viski. Shaker do 3/4 napolnimo z ledom in na koncu še na led nalijemo agavin sirup. Sestavine dobro “prešejkamo”, led v kozarcu z barsko  žlico obrnemo za 360• in odlijemo/spraznimo. Na hitro preverimo okus cocktaila in ga dvojno precedimo (fine strain) v ohlajen kozarec. 

Kozarec dekoriramo z olupkom grenivke, ki ga nekajkrat zarežemo in pritrdimo skupaj s pomladnim cvetom. 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke