IŠČEMO NOVE MLADE VINARJE SLOVENIJE

Z odprtjem prijav se je začel že tradicionalni natečaj Mladi vinar Slovenije, ki ga pripravljata Lidl Slovenije in Vinski univerzum. Partnerja projekta vabita vse perspektivne mlade vinarje do 35 let, ki na domačih posestvih in kmetijah že pridelujejo lastno vino, da se prijavijo in svoje vino predstavijo širši Sloveniji. Najboljši mladi vinar bo namreč za eno leto s svojim zmagovalnim vinom umeščen na police vseh Lidlovih trgovin v Sloveniji. Zainteresirani se lahko na natečaj prijavijo med 20. septembrom in 29. oktobrom na spletni strani www.mladivinar.si.

 Od včerajšnjega dne naprej so odprte prijave za natečaj Mladi vinar Slovenije 2021. Natečaj že nekaj let nudi mladim slovenskim vinarjem priložnost, da svoje vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov ter v primeru, da zmagajo, tudi celotni Sloveniji, kot del Lidlove vinske ponudbe. Na natečaj se lahko mladi vinarji prijavijo v treh kategorijah – belo, rdeče in peneče vino. Rok za prijavo sodelovanja na natečaju se izteče v petek, 29. oktobra 2021. V novembru bo strokovna komisija, sestavljena iz slovenskih profesionalnih poznavalcev vin, razglasila po tri finaliste v vsaki izmed kategorij, nato pa med njimi še absolutnega zmagovalca, ki bo svoje vino predstavil Lidlovim kupcem. Tudi drugo in tretje uvrščena vinarja bosta imela možnost akcijske umestitve svojega finalnega vina v trgovino Lidl Slovenija, vsi finalisti pa bodo imeli dodatno možnost brezplačne udeležbe na posebnem promocijskem dogodku »Mladi vinar Slovenije« v organizaciji portala O vinu. Za vse zainteresirane mlade vinarje bo časnik Finance (O vinu) tekom trajanja projekta pripravil tudi dve delavnici, in sicer na temo grajenja lastne blagovne znamke in marketinškega upravljanja na področju vinarstva.

Razglasitev absolutnega zmagovalca bo potekala sredi decembra na dogodku Vinski univerzum, v kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale. »Mladi vinar je že nekaj let del Vinskega univerzuma – dogodka, ki je namenjen mladim ljubiteljem vina. S projektom Mladi vinar Slovenije smo dogajanje zagotovo oplemenitili in mu dodali tekmovalni značaj, ki je med mladimi vinarji dobro sprejet. Natečaj predstavlja enkratno priložnost in izkušnjo za mlade vinarje, da svoje vino ponudijo v oceno največjim slovenskim poznavalcem vina in da se pomerijo s svojimi vinarskimi kolegi,« je dejal Rado Stojanović, direktor Radostnih prireditev – organizator Vinskega univerzuma.

Zmagovalno vino na voljo v Lidlovih trgovinah po celotni Sloveniji

Partner natečaja, Lidl Slovenija, mlade vinarje v okviru projekta podpira tako, da zmagovalno vino za eno leto postavi v vinsko ponudbo po vseh svojih trgovinah po Sloveniji. Letos bo tudi drugo in tretje uvrščenemu ponudil možnost akcijske ponudbe svojega vina v trgovinah, tako da bodo kupci lahko skupno preizkusili kar tri različna vina perspektivnih slovenskih vinarjev. »Projekt mladi vinar Slovenije je z nami že vrsto let in ponosni smo, da smo kar nekaj prepoznavnim slovenskim mladim vinarjem pomagali stopiti na njihovo poslovno pot. S številnimi vinarji, ki so sodelovali v projektu, nadaljujemo sodelovanje, saj so njihova vina pri kupcih naletela na pozitiven odziv. Mladi vinar Slovenije tako združuje dve, za nas zelo pomembni komponenti – v trgovinah ponuditi nove domače proizvajalce in ponuditi kupcem bogato izbiro slovenskih vin za vsako priložnost,« je ob začetku projekta dejala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija.

 Več informacij: na spletni strani www.mladivinar.si

Vinski univerzum, Špela Štokelj, info@vinskiuniverzum.com

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke