MUTTI. enostavno paradižnik

featured image
Naslov: Distributer :
Magistrat International d.o.o.
Kotnikova 28
1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 30 84 100
Elektronska pošta: info@magistrat.si
Spletna stran: http://www.mutti.si/

Opis ponudbe:

V osrčju pokrajine Emilia, blizu mesta Parma,  družinsko podjetje Mutti že od leta 1899 vso svojo strast in inovativnost posveča paradižniku. Že skoraj 120 let je paradižnik Mutti sinonim za odličen okus in zaupanja vredne izdelke v italjanski kuhinji. Preteklost podjetja Mutti zaznamujejo bogata zgodovina, visoka kakovost in mnoge inovacije, kot so: paradižnikov koncentrat pakiran v tubi, drobno sesekljana paradižnikova sredica, paradižnikov kis.

Glavno poslanstvo podjetja je izdelovanje najkvalitetnejšega paradižnika, zato pozorno spremeljajo prav vsako fazo v postopku pridelave in predelave posebej: izbor semen, selekcioniranje bližnjih kmetij, žetev,  proizvodnja.

Mutti je prvo podjetje, ki je za svoj paradižnik pridobilo certifikat  integrirane proizvodnje, v katerem pa uporablja izključno italijanski paradižnik. S tehnološkimi izboljšavami na poljih in v proizvodnji so znatno zmanjšali porabo vode in izpuste CO2 ter s tem pristopili k organizaciji WWF (World Wide Fund For Nature), kar dokazuje tudi visoko naravovarstveno naravnanost podjetja.

Dietne prednosti paradižnika
Bogastvo naravnih sestavin zemlje in toplota sonca sta se združili, zato da nas razvajata s to edinstveno povrtnino. Paradižnik je okusen in vabljiv obenem, ima sicer malo kalorij, vendar vsebuje bogate prehranske snovi. V prvi vrsti je paradižnik sestavljen iz antioksidanta likopena, je  odličen vir vitaminov A in C ter mineralnih soli, kot je na primer kalij.

Izdelki

POLPA – drobno sesekljana paradižnikova sredica
Muttijeva Polpa je narejena iz drobno narezanih svežih paradižnikov. Paradižniki, ki jih uporabljamo za ta postopek proizvodnje so izključni italijanski, zoreli so pod vročim sredozemskih soncem, naberemo in predelamo jih v istem dnevu.

.
Omaka za pico

Omak za pico je odlična za pripravo tradicionalne pizze. Je že pripravljena za uporabo, tako da lahko dodate Muttijevo omako za pizzo naravnost na pico ali pa omako po želji razredčite z do 40% vode.

.
Koncentrirana paradižnikova mezga

Muttijev paradižnikov koncentrat  izdelujemo iz izključno italijanskih paradižnikov, evaporirani v skladu s starim, naravnim receptom, zato da obdržijo kakovost vseh blagodejnih snovi in zato, da se zgostita  njihova barva in aroma.

Razmerje: 1 kg dvojnega koncentrata je izdelan iz 6 kg svežih paradižnikov.

.
Olupljeni paradižniki (pelati)

Muttijevi olupljeni paradižniki so pripravljeni iz 100% italijanskih paradižnikov, ki so pridelani na tistih področjih v Južni Italiji, na katerih paradižniki najbolje uspevajo, so skrbno prebrani in obdelani neposredno tam, kjer rastejo.

.
Paradižnikov pire  

Muttijev paradižnikov pire je visoko kakovostni izdelek, saj pri njegovi pripravi uporabljamo le najboljši italijanski paradižnik. Rezultat tega izbora je mehak, kremast pire z visoko konzistenco, ki se odlikuje po svoji nežnosti in po vonju. Pridobimo ga s stiskanjem paradižnikov, tako da je sestavljen le iz soka in iz pulpe; je ustrezno rafiniran in koncentriran; poleg tega se odlikuje po svoji  visoki vsebnosti sladkorjev.