Gastronomska revija Food and Travel Italia nagradila Slovenijo in vodjo predstavništva STO v Italiji

Globalno prepoznana gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia je Sloveniji podelila prestižno nagrado
za
NAJ TUJO DESTINACIJO LETA; Aljoša Ota, direktor predstavništva STO, prejemnik posebne nagrade  

Slovenija je prejemnica uglednega priznanja Food and Travel Italia Awards 2021 za Naj tujo destinacijo leta, ki jo podeljuje gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia. Aljoša Ota, direktor predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji, pa je prejemnik posebne nagrade za vodjo najuspešnejše turistične organizacije v Italiji 2021.  

Na dogodku Food and Travel Italia 2021 Reader Awards, ki je potekal v petek, 1. oktobra, v večernih urah v Lavellu v Italiji, je Slovenija prejela prestižno priznanje gastronomske revije Food and Travel Magazine Italija za Naj tujo destinacijo leta 2021 »Destinazione straniera dell’anno«. Izbor je potekal na osnovi ocene strokovnjakov z enogastronomskega in turističnega področja, uredništva revije ter z upoštevanjem glasov bralcev revije. Posebno priznanje je pripadlo Aljoši Ota, vodji predstavništva STO v Italiji, in sicer priznanje za vodjo najuspešnejše tuje nacionalne turistične organizacije v Italiji (»Direttore ente del turismo dell’anno«), ki jo podeli upravni odbor revije Food and Travel.

Ugledna in mednarodno prepoznana gastronomska revija Food and Travel Magazine Italija je v okviru slavnostnega dogodka četrtič zapored podelila nagrade Food and Travel Italia Awards. Dogodek je mednarodno prepoznaven in odmeven.

Slovenija je italijanske bralce revije Food and Travel navdušila zaradi usmerjenosti v trajnostni razvoj in številnih novosti, predvsem novih investicij v turistične nastanitve. Slovenija v letošnjem letu nosi prestižni naziv Evropska gastronomska regija, kar je prav tako vzbudilo veliko zanimanja pri italijanskih bralcih, še posebej pa podelitev novih Michelinovih zvezdic. Raziskave kažejo, da se italijanski gostje za potovanja najpogosteje odločajo zaradi želje po spoznavanju nečesa novega, še posebej kulturnih doživetij in gastronomije. In prav na gastronomskem področju Slovenija italijanskemu gostu lahko ponudi vrhunska kulinarična doživetja.

Mag. Maja Pak, direktorica STO: »Izpostavitev Slovenije kot dežele edinstvenih zelenih butičnih doživetij s strani uglednih in globalno prepoznavnih revij, kot je gastronomska revija Food and Travel Magazin Italija, pomembno prispeva k opaznosti gastronomije in celotnega slovenskega turizma med tistimi turisti, ki cenijo kakovostno turistično ponudbo in trajnostni razvoj. Ob tem je nagrada pomembna motivacija za nadaljnji razvoj edinstvenih zgodb in ponudbe za 5-zvezdična doživetja

Gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia je Sloveniji tudi v lanskem letu podelila ugledno nagrado za destinacijo leta »Nation of the Year«, predlani pa nagrado »Emerging nation in eno-gastronomy Italy«.  

Ob prejemu posebne nagrade, ki je pripadla Aljoši Ota, je ta poudaril: »V veliko čast mi je prejeti posebno nagrado “vodja turistične organizacije leta”, posvečam jo vsem svojim sodelavcem in kolegom članom ADUTEI, katere predsednik sem od leta 2018. Zadnji dve leti so turizem zaznamovale velike spremembe, soočali smo se z velikimi izzivi. Vesel sem, da sem s svojim delom lahko doprinesel inovativnost in pozitivnost v upanju, da je to le začetek obdobja razvoja in prenove za celotni turistični sektor. Zahvaljujem se uredništvu Food and Travel za priznanje in za zaupanje.«

Letošnji dogodek je potekal v mestu Lavello v italijanski regiji Basilicata. Slavnostnega večera so se udeležili številni ugledni gostje, med njimi italijanski minister za turizem Massimo Garavaglia, minister za kulturo Dario Franceschini, minister za kmetijstvo Stefano Patuanelli, senator Dario Stefàno, vodja kabineta Ministrstva za izobraževanje in Ministrstvo za univerze in raziskave Luigi Fiorentino, direktorica marketinga Nacionalne italijanske agencije za turizem Maria Elena Rossi, urednik vsebin “The World’s 50 Best Bar and restaurant” Mark Samson, ter številni drugi. 

Food and Travel Magazine Italia je revija z globalnim dosegom več kot 600.000 bralcev. Izhaja v angleškem, nemškem, španskem, grškem, portugalskem, arabskem, italijanskem in turškem jeziku. Revija je dobitnica vrste nagrad, kar potrjuje velik ugled in pomen revije v mednarodni gastronomiji. Prvič je izšla leta 1995 v Veliki Britaniji.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke