Člani združenja JRE Slovenija visoko med Michelinovimi zvezdami!

Na podelitvi novih Michelinovih zvezdic so se člani JRE Slovenije ponovno odlično odrezali, saj jih je kar 16 od 19 prejelo priznanje v omenjenem vodiču. Michelinov vodič, ki je lani vstopil v Slovenijo, je letos podelil 8 zvezdic, kar 7 od njih so si prislužili člani združenja JRE Slovenija. Zasvetila pa je tudi nova zvezdica, ki je pripadla Gostišču Grič iz Horjula.

Na letošnji podelitvi so člani JRE prejeli skupno 7 Michelinovih zvezdic, 7 Michelinovih krožnikov, 3 Bib Gourmand priznanj in kar 4 Zelene Michelinove zvezdice.

Chef Luka Košir iz Gostišča Grič, prejemnik nove Michelinove zvezdice, je za JRE povedal: “Želel sem, da bi letos v Sloveniji prejeli kakšno novo zvezdico, saj sem prepričan, da je med mojimi kolegi v kulinaričnem svetu še kar nekaj takih, ki si jo zaslužijo, a zase sem ostal skromen. Seveda smo si jo želeli, vendar o tem nisem preveč razmišljal.” Po prejemu zvezdice pa dodaja: “Novica je prišla kot izjemno presenečenje in cela ekipa je resnično navdušena.

Razglasitev Michelinovih nagrajencev in priznanj potrjuje, kako visoko mesto zaseda Združenje JRE v visoki kulinariki. JRE člani, ki jih v združenju povezuje talent in strast do svojega poklica, izkazujejo visoko kakovost skozi izbor vrhunskih lokalnih sestavin in proizvodov, ustvarjalnost chefov in skrb za ohranjanje tradicije.

Gašper Puhan, predsednik združenja JRE Slovenije in solastnik Galerije okusov, prejemnice Michelinovega krožnika, je povedal: “Uspehi naših članov so nedvomno pokazatelj, da smo kljub turbulentnim časom in nepredvidljivim razmeram, vodilni v svoji panogi. Zato nadaljujemo z visoko vnemo in jasnim ciljem v ustvarjanju edinstvenih kulinaričnih doživetij, s posebnim poudarkom na trajnostnem delovanju.” Spomnimo, da je v zeleno shemo slovenskega turizma letos že vstopilo zavidljivo število (14) članov združenja JRE, kar nekaj pa jih je še v postopku pridobivanja zelenih certifikatov.

Gašper Puhan še dodaja: “Verjamemo, da bomo skupaj z našimi člani, ki so pridobili trajnostne znake – s pobudami in spodbudami na področju trajnostnega razvoja okolja in družbe uspešno soustvarjali trajnostni turizem.

  • 2 Michelinovi zvezdici je prejela Hiša Franko.
  • 1 Michelinovo zvezdico imajo Restavracija Atelje, Vila Podvin, Gostilna pri Lojzetu, Dam, ki so tudi lanski prejemniki. Letos pa se je zvezdicam pridružilo na novo še Gostišče Grič iz Horjula.

Posebni nagrajenci:

  • Bib Gourmand, ki označuje pristna, kakovostna doživetja po razumnih cenah so prejeli Gostilna Repovž, Gostilna Rajh in Mahorčič.
  • The Plate Michelin, ki predstavlja skrbno pripravljene jedi iz svežih sestavin v prijetnem ambientu, so prejeli Galerija okusov, PAVUS, MAK, Ošterija Debeluh, Danilo, Pikol in
  • Michelin Green Star, ki označuje zavezanost k trajnostnemu delovanju, so prejeli Vila Podvin, Gostišče Grič, Mahorčič in Hiša Franko.

Več informacij:

Sanja Gorjan, JRE Community Manager, tel. 070 855 858, e-mail: sanja.gorjan@jre.si

O JRE Slovenija:

Združenje JRE Slovenija – združujemo strast, talent in ljubezen do kulinarike

Jeunes Restaurateurs je združenje najimenitnejših chefov in ustanoviteljev restavracij, ki jih druži talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Nastalo je leta 1974 v Franciji in je prve slovenske restavracije sprejelo v svoje vrste leta 2007. Tudi v svetu si prizadeva za pozitivno promocijo visoke kulinarike, saj združuje že več kot 350 članov iz 16 držav v Evropi, ki jih na letni ravni obišče več kot 5.000.000 gostov. Velja omeniti še, da so si restavracije s svojimi odličnimi izkušnjami prislužile že več 180 Michelinovih zvezd in 4.000 Gault Millau točk.

JRE Slovenija v letu 2021 šteje že 19 članov po celi Sloveniji. Vstopnica za članstvo je predvsem kakovost, ki jo potrjujejo z izborom vrhunskih lokalnih sestavin in proizvodov, ustvarjalnostjo mlajših chefov in skrbjo za ohranjanje tradicije. Ob tem pa so restavracije JRE posebne ne le zaradi svojih lokacij, interjerja, vzdušja in storitve, temveč jih zaznamuje tudi skrb za mlade in JRE družino (partnerje).

Poslanstvo združenja je promocija kulinarike višjega segmenta in vrhunskih chefov z veliko težo na kakovosti kvalitetne hrane tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru. Ključnega pomena je tudi povezovanje z lokalnimi partnerji, dobavitelji in vinarji. Vse bolj aktivno se povezujemo tudi z izobraževalnimi inštitucijami, s ciljem graditve ustreznega kadra za razvoj gastronomije. Prav tako mladim omogočamo študijske prakse v tujini. S številnimi projekti in dogodki želimo kot JRE družina sooblikovati prihodnost slovenske gastronomije in kulinaričnega turizma.

Člani JRE Slovenija so:

  • Hiša Franko, Kobarid
  • Gostilna pri Lojzetu, Zemono
  • DAM boutique hotel & restaurant, Nova Gorica
  • Vila Podvin, restavracija & sobe, Radovljica
  • Restavracija Atelje, Ljubljana
  • Galerija okusov, Novo Celje
  • PAVUS – Grad Tabor, Laško
  • Pikol Restaurant, Nova Gorica
  • Gostilna Mahorčič – Rvndictes, Rodik
  • Gostilna Rakar, Trebnje
  • Rizibizi, Portorož,
  • Mama Marija, Skipass Hotel, Kranjska Gora
  • Restavracija MaK, Maribor
  • Grič, Horjul
  • Gostilna Repovž, Šentjanž
  • Ošterija Debeluh, Brežice
  • Špacapanova hiša, Komen
  • Danilo, restavracija in vinoteka
  • Gostilna Rajh, Bakovci

Instagram: https://www.instagram.com/jreslovenija

Facebook: https://www.facebook.com/JRE.Slovenia

Spletna stran: www.jre.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke