Biotehniški center Naklo

Opis ponudbe

MLEČNI IZDELKI, KI POBIRAJO NAGRADE​

Petkrat bronasta, petkrat srebrna in trikrat velika zlata medalja za skuto ter kar šest velikih zlatih medalj ter trije šampioni za mascarpone – to je izkupiček vsakoletnega mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov v okviru sejma AGRA, na katerem se Biotehniški center Naklo s svojimi izdelki predstavlja od leta 2003.

Naša tradicija s področja mlekarstva pa sega v davno leto 1907. Vrhunski izdelki so rezultat znanja in izkušenj naših strokovnjakov in odličnih pogojev za delo, ki jih imamo kot šola znotraj medpodjetniškega izobraževalnega centra. V okviru projekta Investicija v medpodjetniške izobraževalne centre za odličnost živilskih proizvodov smo zgradili povsem novo
mlekarsko delavnico ter delavnico za predelavo sadja.

Od leta 2004 vse mlečne izdelke proizvajamo na ekološki način. Poleg mascarponeja in skute so naši redni mlečni izdelki še navadni in sadni jogurti, različne vrste sira, kisla smetana, sladoled in drugi. Izdelki so naprodaj v naši šolski trgovinici »Pod kozolcem«, najdete pa jih tudi v raznih drugih trgovinah z zdravo prehrano.

Mlečne izdelke z nekaj znanja in prakse lahko pripravite tudi sami v svoji domači kuhinji. Na tečajih predelave mleka vas naučimo izdelati jogurte, sire in izdelke iz smetane. V kolikor se oz. se nameravate s predelavo mleka resneje ukvarjati, pa nudimo tudi nadaljevalni tečaj in možnost pridobitve NPK predelovalec/ka mleka na tradicionalen način. Podobno velja tudi za področje predelave sadja.

Naš izziv za prihodnost na področju mlekarstva je razvoj, povezovanje z gospodarstvom, skupni projekti in kar je najpomembnejše, podajanje kvalitetnega znanja vsem, ki ga potrebujejo.

BOGATA IZBIRA PEKARSKIH in SLAŠČIČARSKIH TEČAJEV

Za vse ljubitelje slaščičarstva in peke, kot za vse tiste, ki se s to dejavnostjo tudi poklicno ukvarjate, v Biotehniškem centru Naklo organiziramo številne tečaje, ki jih vodijo izkušeni izvajalci, pa tudi znana imena iz sveta slaščičarstva kot sta Gorazd Potočnik in Naser Gashi.

Prednost naših tečajev je v strokovnem vodenju in praktičnem delu samih udeležencev, saj stojimo za načelom, da se največ naučiš, če nekaj narediš sam, seveda pa moraš ob sebi imeti tudi dobrega mentorja.

Že vrsto let je zelo dobro obiskan tečaj izdelovanja kruha in potic iz krušne peči, prav tako pa tudi tečaj izdelovanja pekovskih izdelkov, testenin ter najrazličnejši slaščičarski tečaji kot so tečaji izdelovanja tort za različne priložnostipresnih tort, otroških tort in mini tortictečaj izdelovanja svežih sladic, biskvitnega peciva, ocvrtega kvašenega
peciva, 
drobnega peciva, slaščic brez pečice in drugi.

Pod vodstvom Gorazda Potočnika (se) boste stopili v svet okusne čokolade in iz nje pripravljali restavracijske slaščice, torte, malo drugačne in nenavadne slaščice ter se seznanili z raznimi slaščičarskimi novostmi. Naser Gashi pa vas bo popeljal v svet francoskega slaščičarstva – francoskih rogljičev, malih pit, soufflejev, creme brulejev in … se vam že cedijo
sline?

Vabimo vas k ogledu naše ponudbe na spletni strani www.bc-naklo.si, poudarimo pa naj še, da se prilagodimo tudi vašim potrebam in za zaključene skupine pripravimo tečaj po željah naročnika.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke