Recept s CHEFI – Andrej Smogavc

Tatar srne z vloženimi šparglji, gelom maline in čipsom topinamburja

Sestavine

Receptura: 

TATAR SRNE

  • 0,42kg očiščen hrbet srne
  • lešnikovo olje
  • limonin sok
  • sol, poper
  • drobnjak

Hrbet srne narežemo na drobne kocke in dodamo po okusu lešnikovo olje, limonin sok, sol, poper ter na konci na drobno narezan drobnjak.

VLOŽENI BELI ŠPARGLJI

  • 0,5kg beli šparglji
  • 1 dcl alkoholni kis
  • 3dcl voda
  • 20g sol
  • 20g sladkor

Bele šparglje olupimo, oleseneli spodnji del odlomimo in jih enake velikosti namestimo v steklene kozarce. Alkoholni kis, vodo, sol, sladkor zavremo in prelijemo v kozarce s šparglji.
Kozarce dobro zapremo in jih obrnemo na pokrov. Ko se kozarci ohladijo jih shranimo v kleti, dokler jih ne potrebujemo.

GEL MALINE

  • 250g pire maline
  • 2g agar-agar

Pire maline in agar-agar zmešamo skupaj in segrejemo do vrelišča. Tekočina, ki se je zgostila jo prelijemo v majhno posodo, da se ohladi. Žele s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko kremo.

ČIPS TOPINAMBURJA

  • 2 kom topinambur
  • 0,5l olje
  • Sol

Topinambur očistimo pod tekočo vodo in ga narežemo na salamoreznici na tanke rezine (1.5mm). Rezine damo v hladno vodo z ledom za cca 5min, jih osušimo s suho krpo in ocvremo v vročem olju (180C). Med cvrenjem jih neprestano mešamo tako, da dobimo enakomerno zlato barvo.

GOSTILNA GRIČ BY ANDREJ SMOGAVC

Restavracija se nahaja na eni izmed najlepših leg v Sloveniji, ki jim pravijo tudi ”slovenska Toskana”. Le pet minut vožnje od avtoceste in 800m od mestnega jedra Slovenskih Konjic chef Andrej Smogavc s svojo ekipo ustvarja OKUSE MED VINOGRADI. V restavraciji čez dan ponujajo tedenske menije, zvečer pa svoje goste razvajajo z degustacijskimi krožniki.
Chef Andrej Smogavc je vodenje restavracije prevzel pred petimi leti. Pred tem je delal tudi v Hotelu Evropa pod mentorstvom Marka Pavčnika in v Gostišču Miran pod taktirko Mirana Ojstrška. Pokazala se je priložnost, da prevzame in ustvari ”svojo” kuhinjo. Skupaj s svojo ekipo želijo približati svojo kuhinjo širšemu krogu gostov. Rdeča nit ustvarjanja je poudarek na domačem in lokalnem. Kolikor je mogoče sodeluje z lokalnimi pridelovalci, nekaj pa pridela tudi na svoji kmetiji.

GOSTILNA GRIČ BY ANDREJ SMOGAVC
Andrej Smogavc chef

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Nastavitve zasebnosti si lahko nastavite tukaj.

Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke