Spoznajte vinsko klet P&F Jeruzalem

misc1

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 1

Dobrodošli pri družini Puklavec!

Spoznajte vina iz ene največjih vinskih kleti v Sloveniji, za katero od leta 2009 skrbi
družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80 let dolgo vinsko tradicijo.

Vinogradi P&F Jeruzalem Ormož se nahajajo v Ljutomersko-Ormoških goricah ter
Jeruzalemu in sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu. Kot pravi
Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, so obdarjeni z zavidanja vrednim podnebjem
in najprimernejšo geologijo za uspevanje trt, imajo vrhunsko vinsko klet z najsodobnejšo
opremo in nadarjene vinarje, zato ni nobenega izgovora, da ne bi pridelovali najboljših
vin na svetu.

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 2

Vina iz vinske kleti P&F Jeruzalem so sveža, sadna in elegantna. Predstavljajo se v prepoznavnih linijah Jeruzalem Ormož in Ljutomerčan ter liniji Gomila, namenjeni predvsem gostinstvu. V kleti so sprejeli celovit pristop k vinarstvu, kar jim omogoča natančno kontrolo kakovosti v vseh fazah procesa – od sadike do steklenice vina. Klet ima namreč svojo lastno trsnico, kjer v tesnem sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije vsako leto vzgojijo 170.000 novih trt. Obenem ima P&F Jeruzalem tudi največjo arhivsko klet v Sloveniji, kjer hranijo preko 250 tisoč steklenic, med katerimi so samo najboljši letniki, vključno z legendarnim Sauvignonom letnika 1963.

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 3

Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in ga še vedno obirajo ročno. V vinogradih raste več vrst grozdja, vključno s šiponom, sauvignonom, sivim in belim pinotom, laškim in renskim rizlingom, tramincem, rumenim muškatom, chardonnayem, … Opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo, grozdje predelujejo skoraj popolnoma brez kisika in ga fermentirajo pri kontrolirani temperaturi, kar zagotavlja kakovost in svežino vin. Za svoja vina vsako leto prejmejo številna priznanja za kakovost, doma in v tujini. Prvo letošnje priznanje je za klet osvojila priljubljena Muškatna penina Jeruzalem Ormož, ki jo je strokovna žirija na 3. Salonu penin v Grand Hotelu Union v kategoriji penin po charmat oziroma tankovski metodi postavila na prvo mesto. Poleg penin po charmat metodi, ki jih najdete v liniji Jeruzalem Ormož, v vinski kleti pridelujejo tudi izvrstno penino Gomila po klasični metodi. Konec lanskega leta so otvorili tudi na novo prenovljeno in sodobno opremljeno dvorano za penine po klasični metodi.

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz penine

Muškatna penina je vse bolj priljubljena izbira ljubiteljev aromatičnih, trend penin. Pridelana je po charmat postopku iz sorte muškat ottonel. Je lahkotnejša, živahna, osvežujoča penina, ki očara s svojo značilno muškatno cvetico. Odlična je za najrazličnejše priložnosti, v njej lahko uživate samostojno ali jo ponudite kot aperitiv.

V P&F Jeruzalem so si zadali cilj, da postavijo Slovenijo na zemljevid prepoznavnih vinorodnih držav. Letno proizvedejo okrog 5 milijonov litrov vina, od tega kar 70% izvozijo v 26 držav po vsem svetu: Nizozemska, Anglija, Hrvaška, Poljska, Avstrija, Nemčija, Belgija, ZDA, Brazilija, Kanada in druge.

Obiščite vinsko klet P&F Jeruzalem Ormož, uživajte v degustaciji odličnih vin, hkrati pa obiščite še preko 300 let staro Zidanico Malek, ki se nahaja sredi vinorodnih Jeruzalemskih goric.

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 6  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 1  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 4  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 2

Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz naslovna  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz penine  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 3  Gastrogurman P-F Jeruzalem Ormoz 5

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!