Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin

misc1

Gastrogurman.si Recept meseca septembra s TOP CHEFI Uroš Štefelin napovedna recepta

File bohinjske zlatovčice

Sestavine ( za 8 oseb ):
8 filejev zlatovčice
sol
koper

Priprava:
Vsak file prerežemo na dva dela, solimo, posujemo s svežim koprom.
Zavijemo v zvitek. Zvitke zavijemo v alu folijo.
Kuhamo v vodi pod vreliščem 5 minut.
.
.
Pomaranče in limonina omaka

Sestavine:
2 pomaranči
5 limon
3 dcl olivnega olja
300 g sladkorja
1/2 l vode

Priprava:
Vodo in sladkor pokuhamo do sladkornega sirupa.
Dodamo krhlje natančno olupljenih pomaranč in kuhamo 5 minut (počasno vrenje).
Pomaranče ohladimo, solimo in popramo.
Limone olupimo in zavijemo v alu folijo.
Pečemo pri 230°C 7 minut.
Ohlajenim limonam med miksanjem dodajamo olivno olje, da nastane gladka emulzija.
Omako precedimo.
.
.
Čebulna marinada

Sestavine:
200 g čebule
1 dcl belega vina
ingver, sol, beli poper
oljčno olje

Priprava:
Na oljčnem olju popražimo šalotko. Dodamo ščep ingverja, sol in beli poper. Zalijemo z belim vinom in podušimo. Ohladimo.

Gastrogurman.si Recept meseca septembra s TOP CHEFI Uroš Štefelin jed