Recept meseca s TOP CHEFI – Štefan Sraka

misc1

ŠTEFAN SRAKA: File smuča na pireju buče, zvitek bele polente z olivami, zabeljena zelenjava

.Sestavine za dve osebi:
• 400g fileja smuča
• 20g cornfleks
• Sol, beli poper, olivno olje

Priprava:
File smuča odstranimo kožo in ga obrežemo. Iz ostankov pripravimo osnovno omako preostanek pa porabimo pri kuhanju polente. Fileje položimo v vrečko za vakumiranje in dodamo nekaj korenaste zelenjave, začinimo s soljo, belim poprom in olivno olje. Zavakumiramo in kuhamo pri temperaturi 70-80°C 15 minut. Pripravljenega povaljamo v strtem cornfleksu.

Sestavine:
• 70g pšeničnega zdroba
• 50g ribje osnove
• 10g trdega sira
• 30g olive
• 2 lista nori alge
• Sol, beli poper

Priprava:
Zakuhamo pšenični zdrob in dodamo smetano, olivno olje in olive ter začinimo, naribamo trdi sir in vse skupaj ovijemo v list nori alg.

Sestavine:
• 160g buče
• 40g masla
• 2dl smetane za kuhanje
• Sol, beli poper

Priprava:
Bučam odstranimo lupino ter jih narežemo na manjše kose. V mali količini tekočine jih na hitro pokuhamo. Buče pretlačimo in dodamo smetano za kuhanje ter maslo.

Sestavine:
• 20g rdeče paprike
• 20g bučk
• 30g mladega korenja
• Sol, beli poper, maslo

Priprava:
Zelenjavo narežemo na kocke in popražimo vsako posebej. Korenček na hitro pokuhamo, ter sotiramo na maslu.

Kot kuhar z veseljem in srčnostjo opravljam svoje delo in se vedno veselim novih izzivov. Kot kuhar se z veseljem udeležujem domačih in tujih tekmovanj in tako tudi črpam nova znanja in izkušnje ter druženja s svojimi stanovskimi kolegi. Menim da je zelo pomembno vrniti sami kuhariji nazaj domačnost in živila katera so na dosegu roke v regiji kjer opravljamo svoje delo. Trenutno sem zaposlen v Gostilni Zorko v Prlekiji. Sem kuhar, ki imam rad izzive in drugačnost če mi je seveda le to omogočeno na delovnem mestu kjer sem.

Dober tek!