Recept meseca s TOP CHEFI – Simone B. Michielen

misc1

SIMONE B. MICHIELEN: Kuskus s peso in feto

 

KUSKUS

• 100 g Kuskusa
• 350 ml soka rdeče pese
• sol

Kuskus skuhajte v soku rdeče pese in solite po okusu.

 

PESINA MERINGA

• 300 ml soka rdeče pese
• 150 g jajčnega beljaka v prahu
• 1 jedilna žlica medu

Stepite sestavine, zmes prenesite na pekač in pustite, naj se suši kot običajna meringa.

 

FETA školjke

Iz fete in malo smetane napravite gladko zmes. Zmes prenesite v poljubne silikonske modele in zamrznite ali samo oblikujte male kroglice.
Pred postavitvijo krožnika jih vzemite ven in pustite, da se počasi odtalijo.

 

HRUSTLJAVČKI DEČE PESE

• 350 g pireja rdeče pese
• 2 jedilni žlici trisola

V mešalcu zmešajte sestavine. Nanesite tanek sloj na silikonsko podlago in 40 minut pecite pri 120 stopinjah. Če nimate trisola, lahko hrustljavčke naredite tako, da narežete rdečo peso povsem na tanko in jo posušite.

 

ŽELATINA RDEČE PESE

• 250 ml soka rdeče pese
• malo medu po okusu
• 10 g Sosa Crem cold

V mešalniku iz sestavin naredite želatino. Brez Sosa crem cold, segrejte sestavine in vmešajte želatino. Želatino v vzorcu razporedite po krožniku.

 

 

KOZJI SIR

Okrog raztresite kuskus, na vrh položite oblikovan feta sir, nadrobite kozji sir, položite pražene mandlje na kuskus in krožnik okrasite s prahom rdeče pese.
V kolikor je mogoče, krožnik okrasite še s pesinimi kalčki.

 

Nekaj o meni:

Kot samouk z do sedaj kar precej vaje in s še več izkušnjami se rada igram z okusi in teksturami. Kuhanje je že 40 let del mojega življenja, vse odkar sem se udeležila svojega prvega kuharskega tečaja, da bi se naučila priprave resnega obroka. To je bila podlaga za mojo strast, saj ni ničesar boljšega, kakor to, da se ljudje zaljubijo v tvojo kuho.

Obožujem tradicionalno francosko kuhinjo, a prav tako svežino azijske kuhinje. Vedno bom zadovoljna z lepim kosom mesa ali ribe, vendar je zdaj moj izziv priprava hrane z manj mesa, saj je to bolj zdravo in pusti manj posledic na okolju, hkrati pa je lahko ravno tako izjemno okusno! Iskreno se pri kuhanju ne obremenjujem toliko s pravil in ustaljenimi praksami, pač pa mi je najpomembnejša sreča, ki jo dobra hrana in dobra družba lahko pričarata.

Kuham za družino in prijatelje in kot zasebni chef. Rada odprem vrata svojega doma in lahko se dogovorimo, da kuham za vaše goste pri sebi doma za zasebno in osebno večerjo v moji jedilnici ali na terasi za do osem oseb. 

Danes sem pripravila to osvežilno vegetarijansko solato. Pomlad v mojih mislih in v srcu me je vodila k izvrstnim okusom in lepoti krožnika.

          

 

Dober tek!