Recept meseca s TOP CHEFI – SANJA SIRK

misc1

SANJA SIRK: BRANCIN V ŠKARTOCU

Recept:

•  1 file brancina
•  2 večja krompirja
•  polovica korenčka
•  češnjev paradižnik
•  četrtina čebule
•  2 stroka česna
•  2 rezini limone
•  olivno olje
•  vejica peteršilja
•  vejica timijana
•  vejica rožmarina
•  sol
•  poper

Priprava:

Krompir narežemo na večje kocke, korenček narežemo na kolobarje. Vse skupaj pokuhamo “al dente” v slanem kropu. Odcedimo.
Izrežemo večji list peki papirja. Na sredino damo krompir in korenje, strt česen, čebulo narezano na lističe, opran češnjev paradižnik. Posolimo ter pokapljamo z olivnim oljem. Na kupček zelenjave damo osoljen in popopran brancinov file. Dodamo še vejice zelišč ter rezine limone. Še malo pokapljamo z olivnim oljem in papir zavijemo  v obliki bombončka in tako ustvarimo “škartoc”. Ob straneh zasukamo in zavežemo z kuhinjsko vrvico, da ne uhajajo para in sokovi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in pečemo približno 20 minut.

Sanja Sirk je že celo življenje velika ljubiteljica kuhanja. V poklicne vode se je podala po doseženem uspehu v oddaji MasterChef Slovenije, kjer je dosegla mesto prvega finalista in naziv Best female MasterChef Slovenije. Trenutno ustvarja kulinarične dobrote kot vodja kuhinje v Villi Andor v Ankaranu, kjer se v njeni hrani začuti toplina in domačnost. Njeni cilji so predvsem se izpolnjevati in napredovati v vrhunski kulinariki.

»Dober tek!