Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

misc1

gastrogurman-si-recept-meseca-novembra-s-top-chefi-marko-pavcnik-restavracija-pavus-napovedna-recepta

Marinirana postrv

Sestavine:
1 velika postrv cca. 1 kg
100g sladkorja
100g morske soli

Predpriprava postrvi:
Postrv filiramo in ji odstranimo vse kosti, nato jo prekrijemo z mešanico soli in sladkorja za 2 uri.
.
.
Marinada:

Sestavine:
0,33 pivo Club Laško
1 kom cimetova palčka
3 kom zvezdasti janež
0,3 dcl belega balzamičnega kisa

Priprava:
Vse sestavine zavremo in pustimo, da se počasi ohladijo. pustimo, da se sestavine infuzirajo vsaj 2 uri ali čez noč.

Iz postrvi speremo sol in sladkor ter jo potopimo v pivovo marinado za 24 ur. Nato narežemo na rezine.
.
.
.
Hrenov sladoled

Priprava:
Vložen hren iz kozarca zmešamo skupaj s kislo smetano in solimo. Razmerje hrena in kisle smetane naredite po svojem okusu in želje po pikantnosti. Zmes dajte v strojček za sladoled.
.
.
.
Zemlja slada

Sestavine:
85 g moke ječmenovega slada
175 g moke
50 g lešnikov
75 g piva
25g sladkorja

Priprava:
Vse sestavine zmešajte v mešalniku in sušite na 90°C 4 ure. Nato ponovno zmešajte v mešalniku, da dobite drobtine.

Nasvet:
Za zeleno svežino na krožniku dodajte travniška zelišča kot so rman, kurja črevca, kislica itn. kar pač nudi travnik v posameznem letnem času.

gastrogurman-si-recept-meseca-marko-pavcnik-marinirana-postrv

Foto krožnika jedi: Rok Deželak RD2.si