Recept meseca s TOP CHEFI – Luka Jezeršek

misc1

Chef Luka Jezeršek – Gostinstvo Jezeršek

.

Sestavine ( za 1 osebo ):

– 0,12 do 0,16 kg dobro uležanega očiščenega govejega fileja

.

Živila, ki jih po svojem okusu dodajamo na mesu:
– Šalotka (narezana na drobno in pokapljana z limoninim sokom)
– Kapre (fino nasekljane)
– Delikatesne kisle kumarice (narezane na mini kockice)
– Sardelni file (fino nasekljan v pasto)
– Čili
– Polnozrnata gorčica
– Solni cvet in sveže mlet poper
– Sol in sveže mlet poper
– Nežno olivno olje
– Konjak

.

Postopek:

  1. Očiščen in uležan goveji file pomrznemo.
  2. Pomrznjenega narežemo na zelo, zelo majhne kockice.
  3. Narezanemu po okusu primešamo vse ali samo izbrane dodatke.
  4. Po okusu začinimo in vse skupaj dobro premešamo.

.

Za prilogo:

Koromač
Koromač očistimo, odstranimo trdi del. Narežemo na tanke prosojne lističe. Takoj ga osvežimo s kapljicami limoninega soka, da ne oksidira. Dodamo kapljice nežnega olivnega olja, gorčična semena, akacijev med, sol in poper. Narahlo vse skupaj premešamo.

 

Maline
Maline (cele)
Malinin pire s sirupom smrekovih vršičkov (maline pretlačimo in obogatimo s sirupom smrekovih vršičkov)

 

Dekorativno zelenje:
– Izbrani kalčki
– Borovničevje

 

Kako jed kreiramo na krožnik in postrežemo?
Za kreiranje si pomagamo z okroglim kovinskim modelčkom. Modelček položimo na izbran krožnik in vanj nadevamo pripravljen goveji tatar, ki ga obložimo z mariniranim koromačem in malinami. Pokapamo s sirupom smrekovih vršičkov in malinovim pirejem.

 

.