Recept meseca s TOP CHEFI – Jan Gomboc

misc1

JAN GOMBOC:  Jagnječje krone v pistacijini srajčki na korenjčkovem pireju z glazirano peso

.Sestavine (4 porcije):
• 800g jagnječih reber
• Česen
• Vejica Rožmarina
• Sol
• Limonin poper

Priprava:
Jagnječja rebra začinimo z limoninim poprom ter soljo po okusu in jih natremo s strtim česnom ter vejico rožmarina. Vse skupaj vakumiramo in skuhamo sous vide po želji. Rebra opečemo z vseh strani in povaljamo po pripravljeni masi za pistacijino srajčko.

Sestavine:
• Pistacija
• Pinjole
• Peteršilj
• Drobtine

Priprava:
Vse sestavine zmešamo skupaj in zmeljemo dokler ne dobimo fine mase.

Sestavine:
• 400g korenja
• 300g masla
• Sol
• Poper
• Olivno olje

Priprava:
Korenje operemo, zrežemo na manjše kose in ga kuhamo do mehkega, začinimo po okusu s poprom in soljo, prelijemo z olivnim oljem in pečemo na 180 stopinjah 20 minut, oziroma dokler ni lepo zapečen. Korenje skupaj z maslom zmiksamo s paličnim mešalnikom da dobimo pire.

Sestavine:
• 4 manjše pese
• Sol
• Lovor
• Muškatni orešček
• Med

Priprava:
Peso dobro operemo in jo skuhamo do mehkega s ščepcem muškatnega oreščka in lovorjevim listom. Nato jo odcedimo narežemo na krhlje in pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah. Še vročo prelijemo z medom in postavimo nazaj v pečico toliko da glazira.

POSTAVITEV:
Korenčkov pire namažemo z žlico po krožniku, jagnječja rebra s kostmi prekrižamo in položimo na sredino krožnika. Glazirano peso dekorativno postavimo po krožniku in potresemo z mikrozelišči.

Dober tek!