Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval

misc1

gastrogurman-si-recept-meseca-oktobra-s-top-chefi-dragan-marjanovic-napovedna-recepta

Svinjska ribica v pivski marinadi

Sestavine za 4 osebe:
1 strok česna ,
250 ml piva ,
1 žica olčjnega olja,
1 žlička soli ,
1 žlica rjavega sladkorja,
1 žlička mešanega popra v zrnu ,
4 x 200gr  svinjske ribice

Priprava:
česen olupite , ga strite in nato zmešajte s pivom , oljem , soljo in rjavim sladkorjem. Medaljončke položite v posodo in jih prelijte z marinado. Nato meso v marinadi za približno za 2 ure postavite v hladilnik , v tem času ga večkrat obrnite. Po dveh urah medaljončke vzemite iz omake, jih potresite s poprom ter položite na vroč žar. Z vsake strani jih pecite približno 2 do 3 minute, med peko jih večkrat premažite z marinado.

gastrogurman-recept-meseca-s-top-chefi-dragan-marjanovic-flam-steak

Goveji flam steak z gorčico

Sestavine za 4 osebe:
4 flam steake po 200gr,
sveža zelišča ( rožmarin, bazilika )
sol,
poper,
gorčica,
oljčno olje

Priprava:
Steake na rahlo potolcite in začinite s poprom, prelijte z oljem, dodajte zelišča, premažite z gorčico in postavite čez noč v hladilnik.

Naslednji dan vzemite steake iz marinade, jih malo odcedite in ga na hitro popecite na vročem žaru z obeh strani, poljubno narežite, začinite s soljo in postrezite s poljubno prilogo na žaru ( zelenjavo, krompirjem, polento…), na vse skupaj lahko naribate malo sira Grana Padano in pokapate z oljčnim oljem.

gastrogurmanov-recept-meseca-s-top-chefi-dragan-marjanovic-toskanski-zar