Recept meseca s TOP CHEFI – Alen Miloševič Arbi

misc1

Chef Alen Miloševič Arbi

.

 


.

Sestavine za panakoto:
• 700 ml smetane
• 300 ml mleka
• 100 g sladkorja
• 8 listov želatine
• koncentrat sivke
• van strok

.
Priprava:
Mleko, smetano in sladkor zavremo ter v ohlajeno maso dodamo stopljeno želatino in koncentrat sivke.

 

Sestavine:

• 3 jajca
• 75 g sladkorja
• 50 g moke
• 50 g mlete pistacije

Priprava:
Jajca in sladkor stepamo nato ročno postopoma umešamo moko ter mleto pistacijo. Maso nabrizgamo v PVC lončke ter damo za 36 sekund v mikrovalovno.

 

Sestavine:

• 1250 g zmrznjenih borovnic
• 250 ml vode
• 1 žlička sveltota
• 450 g valutate

Priprava:
Borovnice odtalimo ter vse sestavine zmiksamo ter damo skozi sladoledni stroj.

 

Sestavine:

• 1 kg zmznjenih borovnic
• 200 g sladkorja
• limonin sok

Priprava:
Prekuhamo borovnice s sladkorjem ter zmiksamo in damo skozi cedilo.

 

Sestavine:

• 1 l olja
• 500 ml borovničevega soka
• 9 g agar agarja
• 100 g sladkorja
• limonin sok

Priprava:
Olje damo v šoker zmrzavat. Zavremo borovničev sok, sladkor in limonino lupinico, dodamo agar agar ter kuhamo se minuto. Maso malo ohladimo a pazimo da nam ne stisne. Mrzlo olje damo v visoko posodo in borovničev sok počasi brizgamo v ledeno olje.

Dekoracija:

• Isolmat oblikovalni sladkor
• melisini kalcki